ZABAVNO I PAMETNO

Dođite na Ljetnu tvornicu znanosti!

  • Autor: tportal
  • Zadnja izmjena 15.05.2012 15:44
  • Objavljeno 15.05.2012 u 15:30
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kao i prethodnih godina i ove će se u više gradova Hrvatske u srpnju održati Ljetna tvornica znanosti

Prijave za LjTZ 2012 su otvorene, a znanstveno-obrazovne radionice ove se godine odvijaju u 4 grada i to od 15.-21. srpnja u Čakovcu i Preku, te od 23.-29. srpnja u Splitu i Samoboru. Radionice su namijenjene mladima od 9 do 18 godina, a prijaviti se mogu svi zainteresirani do 20. lipnja. Sve informacije o prijavama nalaze se na web stranici www.tvornica-znanosti.org, gdje se ujedno mogu naći i opisi ovogodišnjih radionica.

Cilj radionica je omogućiti mladima da dođu u kontakt sa znanošću na njima prikladan i zabavan način. Kroz tjedan dana radionica sudionici će imati priliku sudjelovati u raznim aktivnostima u kojima će upoznati svijet oko sebe, družiti se sa drugim sudionicima i mladim znanstvenicima i studentima. Svaka od radionica je zamišljena kao mali znanstveni projekt u kojem dvoje mentora vode grupu mladih i omogućavaju im da sami otkriju zanimljive stvari o svijetu koji ih okružuje. Cilj nam je motiviranoj djeci dati mogućnost da kroz proces otkrivanja svijeta oko sebe zajedno sa grupom svojih vršnjaka postanu svjesni svojih intelektualnih sposobnosti. Radionice se bave različitim područjima tako da sudionici mogu birati aktivnosti iz biologije, kemije, fizike, matematike, psihologije, informatike i arhitekture.

Ovo je šesta godina kako se radionice odvijaju u Splitu, a od 2010. godine se jednom godišnje pokretala jedna dodatna lokacija. Ove godine je tako prvi put da će se radionice odvijati u mjestu Preku na otoku Ugljanu. Sveukupno se planira izvesti 33 različitih radionica u četiri grada, na kojima bi sudjelovalo oko 160 djece i mladih. Prijave su prije svega namijenjene sudionicima iz mjesta i šire okolice u kojima se radionice odvijaju, no postoji i dodatna mogućnost prijavljivanja u Čakovcu zbog riješenog stalnog smještaja za vrijeme trajanja radionica.

Za vrijeme samih radionica će se odvijati i popularno-znanstvena predavanja na koje može doći bilo tko, a zadnji dan radionica je zamišljen kao mali znanstveni sajam na kojem će sudionici pokazati što su radili u sklopu radionica i koji će također biti otvoren za svu javnost.

LjTZ je volonterski projekt, te radi na principu donacija i simboličnih kotizacija. Ukoliko želite sudjelovati s nama u kreiranju LjTZ-a, biti ćemo zahvalni na svakom iznosu sponzorstva koji će nam omogućiti da LjTZ ispuni sva očekivanja njenih sudionika!

 

 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi