TPORTAL.HR DAJE SVE OD SEBE

Dobitnici 3.-6. prosinca

03.12.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Obzirom da vikend akcija 'Tportal.hr daje sve od sebe' traje tri dana (od petka u 9h do ponedjeljka u 9h) fond nagrada je nešto bogatiji pa vas tako ovaj vikend očekuju CD-i, knjige, masaže, večera, parfem, DVD-i te posebna nagrada mobitel Sony Ericsson Spiro!

Kako bismo našim čitateljima koji nisu u mogućnosti ujutro surfati tportalom, omogućili ravnopravno sudelovanje u nagradnjači, odlučili smo malo promijeniti koncept te je sada vaš zadatak poslati kratki odgovor na pitanje 'Zašto baš ja zaslužujem osvojiti nagrade' na mail tportal@tportal.hr,  a najoriginalniji i najzabavniji bit će nagrađeni.

Detalje pročitajte u pravilniku.

Izdavačka kuća V.B.Z. vas nagrađuje s knjigama 'Profitabilno brendiranje' i 'Kako govoriti o knjigama koje nismo pročitali'.

Nick Wreden, 'Profitabilno brendiranje'

Profitabilno brendiranje nudi sveobuhvatan pristup brendiranju koji tvrtkama omogućuje da tu svoju aktivnost, zajedno s marketingom, izravno povežu s krajnjim rezultatima poslovanja te da usklade njegovu organizaciju. Na taj način tvrtke si osiguravaju kupce koji će se uvijek ponovo vraćati njihovim ponudama. Brendiranje nas uči kako poslovati. Prije svega, to je poslovna taktika stvaranja i zadržavanja kupaca koji donose profit.


Pierre Bayard, 'Kako govoriti o knjigama koje nismo pročitali'

Britka, duhovita, transparentna i diskurzivno nepretenciozno napisana studija koja će u svakom pogledu revidirati vaše poglede na knjigu te ponuditi intrigantnu anatomiju čitanja, recepcije i reprezentacije književnog djela i drugih tekstova – pokušati pružiti relevantne odgovore prije svega na pitanja što to čitanje uopće jest?, što zapravo znači nešto (pro)čitati? i u kojoj je mjeri to uopće moguće? Bayardova popularno-teorijska studija/esej prevedena je na brojne svjetske jezike i, sasvim zasluženo, generirala iznimnu kritičku i čitalačku pažnju, zaintrigiravši nepodijeljeno književne stručnjake, poznavatelje i laike.

Promands čitateljima poklanja dvije Kenzioki masaže u parfumeriji Sephora u Arena centru.

Sanjajte lijepe snove, opustite svoja čula uz nježnu masažu lica, vrata i ruku Kenzoki proizvodima.
Masažu možete doživjeti u parfumeriji Sephora Arena centar od 6. do 12. prosinca 2010.
Ponedjeljak, utorak i srijeda od 15 do 21 sat
Četvrtak, petak, subota i nedjelja od 9 –do 15 sati

Iz Makronove nam stiže prava poslastica - svečana blagdanska večera i radionica kuhanja gdje ćete pod vodstvom učiteljice kuhanja Ane Janjatović Zorice naučiti kako oduševiti ukućane izvrsnim večerama.

Svečana blagdanska večera, 7. prosinac, od 17 do 20.30h, Makronova - Ilica 72/I

Kako prirediti ukusnu, neobičnu i elegantnu vegansku blagdansku večeru i oduševiti ukućane i goste? Na ovoj Makronovinoj uspješnici ćete dobiti nove ideje za nekoliko slijedova: od predjela do svečane juhe i posebnog glavnog tanjura sa salatom i povrćem! Recepti: couvert hruskavci s pikantnim namazom, elegantna juha od koromača, njoki od prosa s indijskim oraščićem, sejtan rolade u dva umaka, svečana salata s narom.
Ne znate što kuhati i treba vam ideja?
Makronovine troiposatne radionice, za koje predznanje nije nužno, mogle bi vam ponuditi savršen odgovor! Naše učiteljice kuhanja će vam pokazati svu raznolikost i bogatstvo okusa prirodne kuhinje.
Izaberite najbolje! Imamo sve što vam treba – znanje, maštu i 20-godišnje iskustvo!

Orvas plus poklanja parfem Naomi Campbell by Naomi.

Naomi Campbell by Naomi

Naomi by Naomi Campbell je osebujan, seksi i eleganant miris, glamurozan i nježan, a ipak jako senzualan. Odražava složenost u mnogim aspektima kao što je i Naomi u svojoj osobnosti. Naomi by Naomi Campbell označava novu prekretnicu u zbirci NC parfema - suvremena i uzbudljiva cvjetno voćna kombinacija, jednostavno rečeno miris pun iznenađenja.

Blitz će vas odvesti u zlatne dane rock'n'rolla s DVD-om 'Runaways', priči o divljim rokericama Joan Jett i Cherie Currie.

'Runaways'

Kristen Stewart i Dakota Fanning igraju glavne uloge Joan Jett i Cherie Currie u priči o revolucionarnom ženskom rock bendu The Runaways. Pod utjecajem manipulatorskog rock menadžera Kima Fowleyja djevojke se iz buntovnih curica pretvaraju u nevjerojatno uspješan rock bend. S imidžem opakih cura i sirovim talentom, bend vrlo brzo počinje uživati poseban status, baš kao i njegove predvodnice: Joan postaje njegovo rock'n'roll srce, a Cherie se sa svojim Bowie-Bardot izgledom predstavlja kao seksi mačkica.

Algoritam vam poklanja izvrsnu knjigu 'Godina svinje' autora Nebojše Lujanovića'.

Nebojša Lujanović, 'Godina svinje'

Roman 'Godina svinje' Nebojše Lujanovića govori o jednoj godini, tri prijatelja i bezbroj nedaća. Dvojica od njih, Ptica i Luis, pripovjedač, još vjeruju da je moguće putovati prema gore, ali kako to pokušavaju učiniti na normalan i društveno navodno poželjan način – stječući diplome, baveći se sportom, tražeći zaposlenje na temelju sposobnosti i kvalifikacija – za njih sva vrata ostaju čvrsto zatvorena. Treći pak lik, Benc, loser po rođenju, nema nikakvih ambicija osim dočepati se alkohola i njegovom žestinom razblažiti spoznaju da živi u svijetu u kojem nema nikakve šanse. No, on i ne pomišlja što su mu sve u stanju život i društvo, a to nije apstraktna forma nego nešto što čine ljudi, naša braća, složiti.

Planetopija nam donosi fascinantna svjedočenja o iskustvu umiranja i posve novi pogled na smrt u knjizi 'Bljeskovi vječnosti' autora Raymonda Moodya.

Raymond Moody, 'Bljeskovi vječnosti'

'Bljeskovi vječnosti' prva je knjiga koja govori o ljudima koji su svjedočili smrti svojih bližnjih i pritom stekli nevjerojatne uvide. Promjena geometrije prostorije, izvantjelesna iskustva, izmaglica iznad grudi umirućeg, glazba, flash backovi, samo su neki elementi koji se javljaju u tim svjedočanstvima, a ljudi koji su doživjeli takva iskustva posve su promijenili svoja promišljanja o smrti ili su čak iz temelja transformirali svoje živote. Sve su te priče istodobno utjeha i tajna i pružaju nam uvid u put kojim ćemo svi na kraju svojih života krenuti.

Sony Ericsson poklanja mobitel Sony Ericsson Spiro

Uživajte u najboljem glazbenom iskustvu u klasi uz Sony Ericsson Spiro™ s Walkmanom™. Pritiskom tipke korisnici trenutno pristupaju TrackID™ funkciji i u nekoliko trenutaka mogu otkriti milijune pjesama. Priča vam se? Logirajte se na Facebook™ ili Twitter™ ili čavrljajte putem SMS-a uz lako čitljive oblačiće.

Iz Aquarius recordsa stižu nam albumi Mire Ungara, Kinokluba, Simpley Reda i Waltera et les Mandrillsa.


Miro Ungar, 'Sad ili nikad'

Miro Ungar na svom je albumu 'Sad ili nikad', u izdanju Aquarius Recordsa, obradio svjetske klasike u suradnji s Big bandom HRT-a, ali i dodao neke nove skladbe koje su odlično prihvaćene kod njegove publike. Među 12 pjesama nalaze se prepjevi svjetskih standarda kao što su 'That's life' K. Gordona i D. Thompsona, potom 'Dreamlover' Bobbyja Darina, ali i skladbe hrvatskih skladatelja novije generacije, Tonija Eterovića i Marka Tomasovića.


Kinoklub, 'Ajmo klinci'

Četvorica mladih zagrebačkih glazbenika okupljenih u bend Kinoklub predstavljaju se debitantskim albumom 'Ajmo klinci'. Prvijenac najavljuje ljubavni singl zaraznog refrena pod nazivom 'Za nju' i video-spot za ovu pjesmu u režiji Marija Mlakara. Na 11 pop pjesama, koje članovi Kinokluba većinom i potpisuju, odsviranih kroz distorziju ili u pop-punk maniri dečki progovaraju o temama i šarenilu problematika s kojima se mladi susreću. S obzirom da i sami imaju od 22 do 24 godine inspiracije na temu ljubavnih veza, zaljubljivanja, prekida i prijateljstava nije im nedostajalo, dok su privrženost rodnom gradu opjevali u pjesmi 'Vrati se u Zagreb'.


Simpley Red, 'Songs for Love'

Ako je jedna od prvih asocijacija na majku ljubav, onda su pjesme o ljubavi mogući način da joj se na pravi način odužimo. Upravo je to učinila grupa Simply Red najnovijim albumom 'Songs Of Love', u izdanju Aquarius Recordsa. Na album je uvrštena nova pjesma romantičnog naziva 'I Have The Love', a potpisuje je Mick Hucknall, zaštitni znak i okosnica benda. Ponovljeno izdanje doživjela je i pjesma 'Beside You' koju je šarmantni crvenokosi pjevač i tekstopisac snimio još 1998. za soundtrack filma 'Ja ću budan sanjati'. Osim spomenutih, album broji i deset svijetu već dobro poznatih i provjerenih brojeva.


Walter et les Mandrills, 'Apstinencija'

Nabrijane gitare Waltera, energija Mandrila, zarazne melodije, uz tekstove pjevača Mandrila Kristijana Ćoze Ćosketa, i evo rezultata - zabavan, neobavezan, a opet i angažiran punk-rock album, u izdanju Aquarius Recordsa, koji donosi 11 novih pjesama. Suradnja u studiju nastavljena je i kućnim druženjima pa su Mandrili nerijetko kod učitelja znali završiti na ručku, večeri. Mandrili za Waltera kažu da zna sve, Robiju je jednom čak i auto popravio, a Walter će pomalo autoironično reći da s Mandrilima nastavlja tamo gdje je stao s Parafima, prije 30 godina.

Odgovore na pitanje 'Zašto baš ja zaslužujem osvojiti nagrade' šaljite na tportal@tportal.hr. U prijavi je obavezno navesti ime, prezime, adresu, e-mail adresu i broj telefona/mobitela.

Sudjelovanjem u natječaju sudionici se prijavljuju za bilo koju od navedenih nagrada. Kako bi nagradili što više čitatelja navedene dnevne nagrade ćemo raspodjeliti na više dobitnika. Dnevne nagrade će biti rapoređene u poklon pakete koji će sadržavati jednu ili više nagrada.

Imena dobitnika i pripadajućih im nagrada objavit ćemo u ponedjeljak, 6. prosinca u 9 sati.

Dobitnici:

Mario Turza iz Našica (Sony Ericsson Spiro)

Zašto meni nagrada? Razlog je jednostavan, želio bih ženi pokloniti nešto lijepo, jednostavno, a da joj se svidi. Već si je škicnula vaše nagrade i odabrala više toga ,nema skromnosti zbilja. Sad bih vas molio da mi pomognete da ne bankrotiram, a da ujedno usrećim ženu, bio bih vam zahvalan :)) Povjerovali ste? Hehe, baš mi se svidio ovaj Sony Spiro, nemam neki pametan razlog, ali stvarno bih ga želio.


Željka Alilović iz Sesvetskog Kraljevca
(masaža za jednu osobu u parfumeriji Sephora u Arena centru)

Zato što sam ovako rano ujutro dežurala ispred monitora, očekujući nagradnjaču za današnji dan! :D


Mirna Primorac
iz Kaštela Starog (CD Kinokluba 'Ajmo klinci' i knjiga 'Kako govoriti o knjigama koje nismo pročitali')

Zaslužujem nagradu zato što imam dvoje male djece u pelenama i jedino uzbuđenje u životu su mi nagradne igre.


Željka Čagalj
iz Vinkovaca (CD Simply Reda 'Songs of Love' i knjiga 'Godina svinje')

Ja zaslužujem nagradu zato što nikad u životu nisam ništa dobila na nagradnoj igri. Također, želim mom dečku začepiti usta nagradom jer me sprda zbog igranja nagradne igre (jer smatra da su se to namještaljke).


Mario Kapetanić iz Zagreba
(CD Waltera et les Mandrillsa 'Apstinencija' i knjiga 'Godina svinje')
Zato što želim ženi za Božić kupiti novi mobitel i ovaj Sony Ericson bi bio idealan, a ja bi time (p)ostao idealan muž.


Kristina Sklepić
iz Murskog Središća (DVD 'Runaways' i knjiga 'Godina svinje')

Zato što sam se probudila ovako rano samo zbog ove nagradne igre. Oči su mi još napola zatvorene dok škiljim u ekran laptopa i pokušavam smisliti dobar razlog ;)
Trebam osvojiti nagrade zato što obožavam Božić, ali ove godine nekako još nisam svjesna koliko ja Božić zapravo blizu, možda mi treba neki poklončić da se i ja ufuram u christmas atmosphere all around me... ;)


Sabina Begović
iz Đurđenovca (DVD 'Runaways' i knjiga 'Bljeskovi vječnosti')

Kako je ono nedavno rekao gradonačelnik grada Zagreba, M. Bandić 'da ima mama bi dala', moja mama trenutno nema da mi priušti neku od stvari iz vašeg kataloga, a ja bih bila tako sretna kad bih osvojila npr. parfem ili sl. sitnicu, o mobitelu da i ne govorim... :)) Opravdan razlog za javljanje, ne? :)


Nikolina Tuškan
iz Gornje Plavnice (parfem Naomi Campbell)

Zašto baš ja zaslužujem nagradu? Pa mislim da bi mi možda moje ime moglo donijeti neki ugodni poklončić :) Zovem se Nikolina,a znate ono, u ponedjeljak je 6.12 :D Prestara sam za Sv.Nikolu pa se nadam vašoj velikodušnosti ;)


Petra Ćosić
iz Sesveta (Svečana blagdanska večera/radionica 7. prosinca)

Parfeme, knjige, karte i šumeće tablete
želim kraj sebe da me opuste od ove muke.

U državi ovoj, u besparici velikoj, samo se nagradi mogu nadati
jer treba blagdane i goste u svojoj kući nadvladati.

Tportal, budi kompa
i dodjeli sirotinji poklone oko kojih se diže velika pompa.

Jaoooo...ljudi...pa udjelite koji darak...blagdani bi bili ljepši uz vas i vaše poklone...


Tatjana Majav
iz Zaprešića (masaža za jednu osobu u parfumeriji Sephora u Arena centru)

Božić će brzo, novčanik se smrzo,
na tportal.hr juriš, igraj ako se usudiš.
Glazbeni album ili knjigica neka,
mog muža ispod bora sa radošću nek čeka.
Od silnih kolača koje ću peći,
leđa će me boljet, morat ću se leći.
Kad bolje razmislim, za odmor vremena nema
ali zato Kenzioki masaža čuda nam sprema.
Moja draga kćer za mirisima žudi,
Orvas plus poklanja, Naomi parfem nudi.
A za Novu godinu kad na mojoj kanti nestane signala,
za Sony Ericsson Spiro, i dušu bi svoju dala.
Ako vam je ova pjesmica imalo draga,
adresa je ispod, moga kućnog praga,
Neka Tportal.hr za blagdane me iznenadi
I sa divnim poklonom neka me nagradi!


Katarina Vuraić
iz Marije Bistrice (CD Mire Ungara 'Sad ili nikad' i knjiga 'Profitabilno brendiranje')

Jer sam u petak na poslu napravila pravi dar-mar kako bih u 9 h ostala sama u sobi i odigrala medju najbržima nagradnu igru, a onda su promijenjena pravila.

Svi dobitnici će u preuzimanju nagrada biti obavješteni putem maila.