NATJECANJE

Do 25. ožujka možete se prijaviti na Microsoftov YouthSpark

27.02.2015 u 07:20

Bionic
Reading

'Microsoft YouthSpark Challenge for Change' je natjecanje namijenjeno mladima u dobi od 13 do 25 godina. Za prijavu je potrebno esejom i fotografijama opisati kako potiču pozitivne promjene u svom okruženju, koristeći Microsoftove tehnologije

Prijaviti se možete online do 25. ožujka. Ukupno trideset pobjednika bit će proglašeno u svibnju.

Kako bi sudjelovali u natjecanju, morate se registrirati na web odredištu YouthSpark i predati esej i fotografije o projektu kojim želite pomoći svojoj zajednici.

Natjecatelji će biti podijeljeni u dvije grupe: od 13 do 17 godina te od 18 do 25 godina starosti. Nakon završetka prijava, stručni će žiri odabrati po 15 finalista iz svake grupe prijavljenih radova. Javnim glasovanjem u svibnju bit će odabrano po pet pobjednika iz svake grupe.


Finalisti natjecanja osvojit će tablet Surface Pro 3 s instaliranim alatima Office 365. Pobjednici odabrani javnim glasovanjem dobit će pametni telefon Windows Phone, novčanu nagradu od 2500 dolara (oko 16,5 tisuća kuna) kako bi mogli provesti svoju ideju, kao i dvotjedno putovanje u Nikaragvu, gdje će volontiranjem razvijati svoje sposobnosti vođenja.

Pobjednici će također dobiti priliku da postanu ambasadori YouthSparka te da koriste edukaciju i resurse u sklopu tog programa.

'YouthSpark' je pokrenut je 2012. godine, s ciljem stvaranja prilika za 300 milijuna mladih iz cijelog svijeta. Kroz više od 30 programa i u partnerstvu s više od 350 neprofitnih organizacija koje se bave mladima, program je na kraju druge godine svog postojanja stvorio nove mogućnosti za život i rad više od 227 milijuna mladih u više od stotinu zemalja svijeta.

'Procjene govore kako je čak 200 milijuna mladih u svijetu nezaposleno, a odgovornost je na svima nama da se ta brojka smanji. Natjecanje 'YouthSpark Challenge for Change' je jedan od programa kojim Microsoft pokušava smanjiti razlike među mladima te im pružiti resurse i obrazovanje za ostvarenje i osiguranje dostojne budućnosti.

Nadam se da će se programu priključiti i mladi ljudi iz Hrvatske kako bismo zajedno radili na projektima od koristi hrvatskom društvu', rekao je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

 

YouthSpark Challenge for Change 2015