PUTEM FACEBOOKA

DeskHop - podijelite svoj ekran sa svijetom

24.10.2013 u 07:00

Bionic
Reading

Želite li s nekim podijeliti ono što imate na ekranu računala ne morate koristiti skupe i komplicirane programe. Dovoljno je da oboje imate profil na Facebooku

Postoje brojne situacije u kojima bi prosječnom korisniku dobro došla mogućnost da s nekim podijeli što vidi na svom ekranu. Od situacija u kojima mu je potrebna pomoć u rješavanju nekog problema pa do zajedničkog rada na nekom projektu, imati mogućnost dijeljenja onog što vidi na ekranu s drugima može biti veoma korisna.

Dosad je dijeljenje ekrana bio kompliciran proces koji je često zbunjivao prosječnog korisnika, no to bi se moglo promijeniti.

RedFerret otkrio je aplikaciju DeskHop koja omogućuje jednostavno dijeljenje ekrana računala s bilo kim i to pomoću Facebooka.

Dovoljno je ulogirati se u Facebook, aktivirati aplikaciju DeskHop na Facebooku, odabrati prijatelja s kojim želite podijeliti ekran, odabrati želite li vi upravljati njegovim ekranom ili on vašim i na kraju instalirati program koji će povezati računala.

Kad je veza uspostavljena, 'možete raditi sve što biste mogli raditi i da sjedite s prijateljem na istom računalu'.

Mana je jedino to što DeskHop ne prenosi video i audio pa ćete za komunikaciju s prijateljem morati imati uključen neki od chat programa.

Također, DeskHop funkcionira samo na računalima, ne i na pametnim telefonima i tabletima.

No ako trebate na brzinu dogovoriti nešto s nekim tko vam je kontakt na Facebooku ili imate problem koji ne znate sami riješiti, DeskHop bi mogao biti pravo rješenje.