BLIŽI SE HACK IT!

Deset timova spremno je za prvi HT-ov hackaton!

28.10.2016 u 08:45

Bionic
Reading

Do 20. listopada, kada je istekao rok, prijavilo se skoro 160 sudionica i sudionika. Selekcijom je odabrano njih 43, a borit će se za glavnu nagradu vrijednu 20 tisuća kuna

Hack it!, hackathon Hrvatskog Telekoma i startup akceleratora Deutsche Telekoma hub:rauma posvećen budućnosti komunikacija, bit će održan 4. i 5. studenog u inovacijskom centru STEM hub u Parku Stara Trešnjevka 2, u Zagrebu.

Do 20. listopada, kada je istekao rok, prijavilo se skoro 160 sudionica i sudionika, točnije njih 159. Nakon selekcije - koja je tražila da u svakom timu postoji ravnomjeran omjer različitih znanja i vještina - u natjecanje će se uključiti njih 43, raspoređenih u deset timova. Među njima nisu samo programeri, već i dizajneri, poslovnjaci... Za sudjelovanje u hackatonu prijavili su se i zaposlenici HT-a te dvoje inozemnih državljana.


Trebat će u 24 sata stvoriti programersko rješenje i/ili prototip za komunikaciju u digitalnom dobu koji su laki i jednostavni za korištenje, atraktivni i inovativni. Uz stručnu podršku mentora, osigurani su hrana, piće, zona za opuštanje, pokloni i fora nagrade.

Bit će to prilika za pokazivanje znanja i vještine pred potencijalnim investitorima i medijima, stjecanje vrijednih poznanstava, otkrivanje novih alata...

Pri odabiru pobjedničkih projekata ključni će biti poslovni potencijal, relevantnost problema, napredak tima tijekom hackathona, inovativnost te funkcionalnost, dizajn i prezentacija rješenja.

Najbolji projekt čeka 20 tisuća kuna. Drugoplasirani će dobiti Samsungov Galaxy J5 (2016) u paketu s Gear Fitom, a za treće mjesto nagrada je Samsungov Gear IconX.

Timovi će imati priliku dobiti i pristup startup akceleratoru Deutsche Telekoma hub:raumu, s ograncima u Berlinu, Krakowu i Tel Avivu.

Hackathon Hack it! dio je šireg projekta STEM HUB Hrvatskog Telekoma, a koji će funkcionirati kao inkubator za poticanje razvoja vještina u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici.

Više:Hack It!