DOLAZI U RUJNU

Cure informacije: iPhone 14 dolazi s jednim dramatičnim poboljšanjem, a zubić ide u povijest

15.06.2022 u 11:43

Bionic
Reading

Najnoviji iPhone uređaji doći će sa, kažu insajderi, 'dramatično' poboljšanim frontalnim kamerama te će se možda i riješiti ikoničkog 'zubića'

Premda je nekoliko proteklih generacija iPhonea uglavnom dobivalo nadogradnje u polju stražnjih kamera, najnovija 'četrnaestica' bi, kažu insajderi, mogla dobiti i dramatično poboljšanu selfi kameru. Analitičar Ming-Chi Kuo u najnovijem izvješću nalaže da dostavljači hardvera poput Cowella, Geniusa, Aplsa i Luxsharea dostavljaju napredne verzije frontalne optike za Appleov najnoviji mobilni uređaj.

Kamera će, prije svega, imati autofokus što će omogućiti oštrije fotografije. Također će doći sa lećama od 6 umjesto 5 elemenata, što će utjecati na kavalitetu slike. Konačno, 9to5Mac kaže da će iPhone 14 doći sa većom aperaturom f/1.9, što je bolje od f/2.2 kod iPhonea 13 i što također znači da će selfiji pri slabijem svjetlu biti bistriji, objašnjava Mashable.

NAJBOLJE IZ JABUČNJAKA

[FOTO] Od ere Steve Jobsa do danas: Ovo su najomiljeniji modeli iPhonea ikad

Pogledaj galeriju

Zadnja nadogradnji za selfi kameru došla je 2019. sa iPhoneom 11 Pro koji je imao kameru od 12 MP koja je predstavila napredak u odnosu na perthodnu kameru od 7 MP.

Što se izgleda kamerice tiče, izgleda da iPhone 14 napušta prepoznatljivi 'zubić' te ga zamjenjuje izrezom u obliku tabletice. iPhone 14 Pro će doći sa jačom stražnjom kamerom od 48 MP, no nije poznato hoćemo li vidjeti sličan objektiv i na prednjoj kameri.