KRATKI SAVJET

Brišete sve podatke s Androida? Evo kako to možete napraviti temeljito

23.04.2019 u 08:42

Bionic
Reading

Procedura je relativno bezbolna i jednostavna, no uključuje par sitnica na koje je korisno obratiti pažnju

Razloga za potpuno brisanje uređaja je mnogo. Možda vas je prestao slušati i niti jedna probrana metoda ne funkcionira kako spada. Možda ga prodajete i ne želite da novi vlasnik može kopati po vašim porukama i slikama, a možda jednostavno mislite da mu treba svježi početak. Koji god vaš razlog bio, procedura je ista i jednostavna.

Prije nego što krenete

Za početak ćete se htjeti odjaviti sa svih profila, uključujući Google. Ako ne izbrišete svoj uređaj iz sigurnosnih postavki profila, on će još biti tamo oko mjesec dana. Također, ako se niste odjavili iz Googlea, bit ćete glavni profil čak i nakon tvorničkog reseta - što nije baš zgodno ako uređaj planirate prodati. Upravo zato prije resetiranja se odlogirajte s uređaja i iz Gogolea. Kad ste to napravili, možete se baciti na konkretno brisanje podataka s Androida.

Resetiranje je jednostavno

Prvo što želite napraviti je otvoriti aplikaciju za postavke i u njoj pronaći opciju za naprednu kontrolu sustava pod System>Advanced i nakon toga pronaći opcije za resetiranje. Za brisanje ama baš svih podataka birate ćete Factory reset. Nakon što ste pritisnuli aktivaciju brisanja, uređaj će vas zatražiti PIN, potez prsta ili lozinku. Ako u drugu ruku želite izbrisati sve podatke s unutarnjeg spremišta uređaja, birajte Erase everything.

Nakon što se uređaj resetirao, birajte opciju za ponovno pokretanje, eventualno na uređaj povucite svoj posljednji backup i to je to.

TEHNO SAVJETI

Android vam je stalno prazan? Produljite trajanje baterije uz ove savjete

Pogledaj galeriju