PRIJAVITE SE

Bliži se rok za prijavu u Software Startup Academy

06.11.2014 u 15:07

Bionic
Reading

Prijave za Software Startup Academy, edukativni program koji treću godinu zaredom organizira Microsoft Hrvatska, završavaju u nedjelju, 9. studenog

Riječ je o višemjesečnom programu osmišljenom kako bi mladima pomogao od ideje stvoriti pravi projekt te razviti poduzetnički duh.

Polaznici mogu besplatno dobiti znanje kojim će realizirati svoje ideje, aplikacije ili poslovne planove. Očekuje se kako ćete biti sposobni razviti i realizirati startup projekt, samostalno ili u timovima do pet osoba.

'Cilj nam je poticati poduzetništvo i inovativnost kod mladih. Želimo pružiti dodatnu edukaciju studentima i mladima općenito kako bismo im pomogli u otvaranju svog vlastitog startupa ili im olakšali pronalazak posla i sam rad u nekom poduzeću.


Od ovogodišnjih prijava očekujemo vidjeti rješenja kreirana za unaprjeđenje svakodnevnog života ljudi, ne samo na lokalnoj, već i na globalnoj razini', kaže Nina Šindija, voditeljica marketinga za razvojne projekte Microsofta Hrvatska i voditeljica programa Software Startup Academy.

Predavanja su već krenula u Zagrebu, Osijeku, Varaždinu, Splitu, a od ove godine i u Rijeci. Predavanja će u ovim gradovima biti održavana jednom tjedno do 1. veljače i bit će besplatna za sve zainteresirane.

Nakon 15. veljače 2015. godine prijavljeni studenti, srednjoškolci i nezaposleni bit će podijeljeni u timove, nakon čega će ih mentorirati razni poslovni i IT stručnjaci kako bi uspješno razvili svoje projekte.

Najbolji timovi predstavit će svoje projekte u finalu koje će biti održano u sklopu konferencije Windays 15, od 21. do 24. travnja u Umagu. Najbolji projekt bit će nagrađen s 40 tisuća kuna investicije za implementaciju rješenja.