NAKON KRITIZIRANJA MUSKA

Bijela kuća pokrenula Threads račun za Bidena i Harris

21.11.2023 u 06:49

Bionic
Reading

Bijela kuća se u ponedjeljak pridružila platformi društvenih medija Threads, Metinom konkurentu platformi društvenih medija X Elona Muska

Potez, za koji Bijela kuća kaže da je u postupku već nekoliko tjedana, dolazi samo nekoliko dana nakon što su Bijela kuća i drugi kritizirali Muska zbog širenja i odobravanja antisemitske objave.

Glavne medijske tvrtke, uključujući Comcast, The Walt Disney Co. i Warner Bros, objavile su da su pauzirale oglase na X-u, ranije poznatom kao Twitter.

Platforma za razmjenu poruka X u ponedjeljak je tužila skupinu za nadzor medija Media Matters, navodeći da je organizacija oklevetala platformu nakon što je objavila izvješće u kojem se navodi da su se oglasi za velike robne marke pojavljivali pored postova koji promiču nacizam.

Bijela kuća pokrenula je vlastiti službeni račun, kao i račune za predsjednika, prvu damu, potpredsjednicu i njezinog supruga. Osim toga, glasnogovornik kampanje za reizbor predsjednika Joea Bidena rekao je za CNN da će predsjednik, kao i potpredsjednica Kamala Harris, pokrenuti i osobne račune na Threadsu.

Glasnogovornica Bijele kuće Robyn Patterson rekla je da je razlog za ovaj potez to što smo 'posvećeni susretu s ljudima tamo gdje (oni) jesu'.

Odluka Bijele kuće da se pridruži Threadsu daje ovoj platformi, koju kontrolira osnivač Facebooka Mark Zuckerberg, dodatnu vjerodostojnost. Također dolazi kada neke ključne javne osobe izjavljuju da se u potpunosti prebacuju s X-a na Threads, navodeći Muskovo ponašanje kao poticaj za taj potez.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal ovdje i kliknite 'Prati'.