MIŠLJENJE STRUČNJAKA

Baltički NLO je nacističko tajno oružje?

  • Autor: NJD
  • Zadnja izmjena 13.07.2012 16:42
  • Objavljeno 13.07.2012 u 12:03
Baltički NLO

Baltički NLO

Izvor: Screenshot / Autor: YouTube

Bivši švedski mornarički časnik i stručnjak za II. svjetski rat Anders Autellus izjavio je jučer da sonarne snimke ukazuju da bi tajanstveni objekt snimljen na dnu Baltičkog oceana mogao biti dio nacističkog sustava za borbu protiv podmornica

Prema Autellusu, njemačka je vojska u vodama Baltika postavljala žičane mreže koje su zbunjivale savezničke radare i uzrokovale sudare njihovih podmornica. Snimljeni NLO bi u tom kontekstu mogao biti sidro, odnosno baza jednog takvog uređaja koji je trebao blokirati britanske i ruske podmornice. Autellus je za list Expressen objasnio da su slične strukture od betona i čelika gradili i Britanci.

'Ovo je područje bilo ključno za njemačku ratnu mašineriju jer je većina kugličnih ležajeva za njihove tenkove i kamione dolazila odande. Bez njih, njemačka bi vojska stala. Ovaj uređaj nadilazi sve što je dosad pronađeno i predstavlja važno vojno otkriće', objasnio je švedski stručnjak.

Prema njegovom tumačenju, čelične mreže s vremenom je izgrizla hrđa, a za njom su ostale rupe koje se vide na snimkama tima Ocean X.

Ovu ideju dijeli i profesionalni ronilac Stefan Hogeborn, član tima Ocean X. 'To je dobar kandidat za moguće rješenje ovog misterija. Objekt se nalazi točno ispod brodske rute. Vjerojatno je strašno težak', rekao je Hogeborn.

Poznato je da su tijekom II. svjetskog rata nacisti kontrolirali Baltičko more. Međutim, ruske podmornice znale su se ubaciti u njegove vode iz Finskog zaljeva. Rusi su do 1942. uništili više od 20 njemačkih brodova. U ožujku 1943. nacisti su stoga u Finskom zaljevu postavili protupodmorničku mrežu dugu 30-ak nautičkih milja.

Jedini problem u Autellusovoj teoriji je veličina snimljenog 'NLO-a'. Naime, promjer misterioznog objekta na snimkama je oko 70 metara, dok su njemačka sidra za mreže uglavnom bila puno manja.

Neki stručnjaci stoga vjeruju da je tajanstveni krug zapravo kreacija prirode. Član tima Ocean X Peter Lindberg smatra da je krug 99 posto sigurno prirodnog porijekla. On ističe da teorija o sidru ne objašnjava tamniju unutrašnjost kruga, kao i nedostatak mulja u okolici. Pojedine web stranice ističu da Autellusova teorija također ne odgovara na pitanje zašto neki električni uređaji navodno prestaju raditi u blizini 'NLO-a'.

 

 

Nove snimke 'NLO-a'


 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi