NAJNOVIJE TEHNOLOGIJE

ASUS Maximus IX Extreme je ekstremna matična ploča u pravom smislu te riječi

13.03.2017 u 16:22

Bionic
Reading

ASUS, tvrtka poznata po svojim komponentama za računalne entuzijaste koji traže maksimum performansi za igranje, otkrila je novu ploču Maximus IX Extreme, koja kombinira Z270 čipset, monoblok za vodeno hlađenje i Aura Sync osvjetljenje

Kako bi integrirali rashladni blok za vodeno hlađenje na ovoj matičnoj ploči, u tvrtki Asus ostvarili su suradnju s kompanijom Bitspower. Monoblok integrira senzore za mjerenje protoka, za informaciju o mogućem curenju rashladne tekućine, te naravno - mjerenje temperature. 

Da stvar bude bolja, pored hlađenja modula za regulaciju napona te procesora, ovaj monoblog na ploči Maximus IX Extreme hladi još i M.2 slot, namijenjen spajanju superbrzih SSD uređaja. 

ASUS već po dobro poznatoj formuli integrira i izvrstan audio sustav - ROG SupremeFX S1220, a tu su još i najnovije tehnologije za povezivanje, I/O štit, ojačani priključci te rubovi ploče presvučeni bakrom. Sve vezano uz ovu ploču vrišti na kvalitetu, što se od linije i očekuje. 

ASUS Republic of Gamers najavljuje Maximus IX Extreme Izvor: Promo fotografije / Autor: ASUS

Tehničku stranu priče čini Intelov Z270 Express čipset, što znači i podršku za LGA1151 i sedmu generaciju Intel Core procesora.

Tu su još i četiri DIMM utora za maksimalnih 64GB DDR4 4133 (OC) radne memorije, podrška za SLI i CrossFireX...četiri USB 2.0 porta, osam USB 3.0 portova te tri USB 3.1 porta (Type A, 2xType C), kao i dva M.2 PCIe 3.0 x4 slota. Više detalja vezanih uz ovu opaku matičnu ploču moguće je pročitati na Asusovim stranicama.

Za sada točne cijene nisu poznate, no one bi mogle biti jednako opake kao i matična ploča Maximus IX Extreme. Očekuje se kako će koštati iznad 5.000 kuna.

ROG Maximus IX Extreme Autor: ASUS