novi nastavak

Assassin's Creed Valhalla vraća nas u eru Vikinga, evo što sve znamo o igri

04.05.2020 u 12:48

Bionic
Reading

UbiSoft je krajem prošlog tjedna službeno najavio najnoviji nastavak legendarne serije Assassin's Creed pod imenom Assassin's Creed Valhalla. Pogledajte foršpan i otkrijte sve što smo uspjeli saznati o nadolazećem blockbusteru iz Francuske

Najnoviji nastavak UbiSoftove super poznate franšize zapostavlja realizam i obgrljuje fantastiku, odvukavši igrače u eru vikinga, tetovaža, pljačke i, naravno, skrivenih bodeža na oprugu. Assassin's Creed Valhalla je UbiSoftov Assassin's Creed za 2020. koji u prvi kadar stavlja Vikinge. Igrači preuzimaju vođu vikinškog klana, mlate se sa Saksoncima i nastoje naseliti Englesku.

Zanima vas na što igra liči? Nemate sreće, zato jer za sad imamo samo animirani foršpan, no i to je bolje od standardne hrpe konceptnih ilustracija.

Izvor: Društvene mreže / Autor: UbiSoft

Izgleda epski, zar ne? Evo što sve znamo o novom nastavku serijala.

Kada izlazi?

U ovom stadiju razvoja donekle je za očekivati da igra nema konkretni datum izlaska, no prema dostupnim informacijama, vjerujemo da ćemo novi nastavak zaigrati pred kraj ove godine. UbiSoft je, naime, napisao 'Blagdani 2020.' što otprilike znači drugi dio prosinca.

Tko je glavni lik?

Igrači u najnovijem Assassin's Creedu preuzimaju ulogu Eivora, vikinškog ratnika i vođe vikinškog klana. Premda se to ne vidi u foršpanu, UbiSoft je preliminarno najavio da će, naravno, biti moguće izabrati mušku ili žensku verziju glavnog lika. Žensku verziu Eivora moguće je vidjeti u obliku figurice za koju ćemo, ako ju želimo na stolu ili polici, morati izdvojiti 200 dolara. Ona dolazi u sklopu fizičke kolekcionarske verzije igre.

Razlika između muške i ženske verzije Eivora je, bar u ovom trenutku, kozmetička. Razlikuju se po 3D modelu i glumcu, odnosno glumici koja im daje glas.

Gdje i kada se igra odvija?

Assassin's Creed Valhalla se odvija na teritoriju Engleske tijekom devetog stoljeća, odnosno početkom 873. godine. Vaš klan je napustio Norvešku kako bi započeo novi život u Engleskoj, u nadi da će naići na gostoljubljivije podneblje, no čiin se da obilježavanje novog teritorije neće proći bez krvoprolića. Na drugoj strani ograde ovog puta stoje Saksonci koji, kao što ste i prepostavili, nisu baš pretjerano oduševljeni vašim dolaskom.

Podsjetimo, vikinzi su u pravoj povijesti između 860. i 900. godine izvršili invaziju i osvojili većinu današnjeg teritorja Engleske, no valja voditi računa da su prije toga izveli niz manjih pljačkaških upada. Prava osoba koja će postati virtualnim neprijateljem ovog puta je kralj Alfred Veliki od Wessexa koji protiv vas šalje hrpu dobro opreljenih vojnika. On je, naime, u pravoj povijesti bio jedan od rijetkih engleskih vladara koji su uspješno odbili nordijske napade.

Kako će izgledati borba?

U foršpanu možemo vidjeti epsku bitku sa hrpom sudionika, a kreativni direktor Ashraf Ismail je u videu s komentarima detaljno objasnio na što će akcija ličiti: 'Ako radite igru o Vikinzima, borba mora biti surova. Mora biti brutalna' rekao je.

Ismail kaže da će u Assassin's Creed Valhalla zbilja biti velikih bitaka te neprijatelja koji zbog dobrih oklopa predstavljaju malo veći izazov - igrači će morati pronalaziti rupe u njihovoj obrani, što se vidi u foršpanu kada Eivor jednog od njih bodežom probije kroz koljeno. Što se konkretnog najavljenog naoružanja tiče, imat ćemo sjekire za bacanje, kao i svaku zamislivu kombinaciju dva oružja, uključujući i dva štita (da, po jedan štit u svakoj ruci). Dok smo u prošlim nastavcima imali diskretnije 'noževe na oprugu', Valhalla će biti direktnija, opremivši Eivora borbenom rukavicom s ugrađenim bodežom.

A Naselja?

Serijal Assassin's Creed se već nekoliko puta poigrao s konceptom nadogradnje naselja. 'Vidjet ćete kako se vaše malo naseslje polako razvija u nešto puno veće - on će postati mjestom gdje će živjeti svi članovi vaše ratne družine' komentirao je glavni producent Julien Laferrière.

Moći ćemo dizajnirati pljačkaše i dijeliti ih s prijateljima

Igrači će razvojem svojeg naselja i širenjem teritorija povećavati svoju napadačku vojsku, vodeći masivne pohode protiv Saksonaca. Napadat ćete s broda, osvajati saksonske utvrde i čak sudjelovati u pregovorima. Navodno ćemo moći 'stvarati savezništva' s nekim engleskim plemićima, premda nemamo pojma kako će to izgledati. Igrači će također moći dizajnirati jedinstvene vikinške pljačkaše koji će se boriti na vašoj strani te ih dijeliti s prijateljima koji će ih moći koristiti u svojim pljačkama. Igrači će dijeljenjem pljačkaša moći pasivno sudjelovati u napadima te zaraditi pokoji novčić dok ne igraju igru.

Epic ugrabio eskluzivu

PC verzija Assassin's Creed Valhalle bit će ograničena na Epic Games Store i UbiSoftov Uplay. Steam će možda doći kasnije, no datum tog dolaska još nije objavljen.