NISMO MI

Apple za pregrijavanje iPhonea 15 krivi iOS 17 i aplikacije poput Instagrama

02.10.2023 u 10:54

Bionic
Reading

Problem je, kažu iz Applea, u bugovima u sustavu i loše pisanim aplikacijama

Apple je uvažio brojne korisničke prigovore o pregrijavanju iPhonea 15 i iPhonea 15 Pro, piše Forbes, no i dalje tvrdi da to nema nikakve veze s hardverom. Forbes naglašava da je već izašla nadogradnja za Instagram koja eliminira neke uzroke pregrijavanja.

Bloomberg naglašava da je neimenovani Appleov glasnogovornik specifično istaknuo Instagram, Uber i igru Asphalt 9 kao primjere softvera koji 'povećavaju zagrijavanje uređaja'.

Apple također naglašava da povećanje temperature ne predstavlja nikakav sigurnosni rizik, no da adapteri za napajanje s većom snagom od 20 W i pozadinski procesi nakon instalacije novog softvera mogu temperature podići 'na veće od uobičajenih'.

Kompanija je isto rekla da će skorašnja nadogradnja na iOS 17.1 smanjiti zagrijavanje bez smanjenja performansi koje je svojevremeno najavljivao insajder Ming-Chi Kuo.

  • +21
Apple iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Apple

Apple, premda nije mijenjao izgled, u iPhone 15 donosi niz noviteta. Pro modeli su dobili A17 Pro čip koji se proizvodi 3-nanometarskim procesom. Čip i njegova šesterojezgrena GPU jezgra predstavljaju neke od njegovih najjačih aduta zato jer navodno mogu pokretati složene gejming naslove poput Resident Evil Villagea, zaključuje Verge.