NEĆE PRIJE STUDENOG?

Apple u problemima, opako kasni proizvodnja novog iPhonea?

18.07.2017 u 13:56

Bionic
Reading

Izvješća o kašnjenju u proizvodnji iPhonea pojavljuju se svake godine i obično se ne pokažu posve točnima. No, ovog puta čini se kako su u Appleu suočeni s više problema nego inače

I dalje pristižu izvješća o kašnjenju u proizvodnji novog izdanja Appleovog pametnog telefona. Mac Rumors piše kako iPhone 8 neće u proizvodnju prije studenog ili prosinca ove godine, zbog čega bi mogao kasniti i model iPhone 7 S. 

Redizajnirana perjanica s OLED zaslonom bit će navodno ove godine isporučena u razmjerno malim količinama zato što glavne tvornice - Foxconn Electronics i Pegatron - još uvijek nisu dosegle fazu masovne proizvodnje.

Izvješća o kašnjenju u proizvodnji iPhonea pojavljuju se svake godine i obično se ne pokažu posve točnima. No, ovog puta čini se kako su u Appleu suočeni s više problema nego inače zbog zahtjeva koje novi dizajn postavlja pred proizvodnju, poput novog posebno prilagođenog zaslona i drugih ključnih komponenti ili integracije senzora za otisak prsta Touch ID. 

Analitičar tvrtke KGI Securities Ming-Chi Kuo nedavno je objavio izvješće kojim je potvrdio kako će novi iPhone, s premijerom u rujnu, imati OLED zaslon.

Problemi i sa softverom

Ujedno je i prognozirao kako će neko vrijeme biti problema s ozbiljnim nestašicama u opskrbi. Prema njegovim očekivanjima, proizvodnja novih iPhonea neće uhvaiti zalet sve do listopada ili studenog, dva mjeseca kasnije nego što je uobičajeno.

Slične prognoze iznijeli su u Bloombergu kao i analitičari iz banke Barclays te analitičar specijaliziran za Apple Brian White

Prošlog tjedna pojavile su se i tvrdnje kako u Appleu imaju problema sa softverom i 3D senzorom za prednju kameru, zbog čega bi potonja značajka mogla biti nedostupna tijekom predstavljanja. Kasnije od očekivanog bi moglo biti dostupno i bežično punjenje.

Što se tiče modela sa LCD zaslonom dijagonale 4,7 i 5,5 inča (11,9 i 14,9 centimetara), koje je Apple trebao predstaviti s novim iPhoneom s OLED zaslonom, proizvodnja bi puni opseg trebala dosegnuti tijekom kolovoza, mjesec do dva kasnije nego inače.