FRKA TIJEKOM VIKENDA

Hoćemo li morati trpjeti oglase iznad tipkovnica na mobitelima? U HTC-u tvrde da su pogriješili

18.07.2017 u 08:32

Bionic
Reading

Na Redditu je nastala frka zbog iritantnih oglasa koji su se pojavili u aplikaciji za tipkovnicu TouchApp. U HTC-u kažu kako im nije bila namjera prikazivati oglase uz tipkovnicu

Tijekom proteklog vikenda na Redditu se podiglo dosta prašine zbog pojave oglasa iznad početne softverske tipkovnice na HTC-ovom pametnom telefonu 10.

Iritantni digitalni oglasi pojavili su se u aplikaciji za tipkovnicu TouchApp koja dolazi predinstalirana na neke HTC-ove smartfone. 

Čini se kako je bila riječ o pogrešci jer su iz HTC-a pozvali korisnika na deinstalaciju nadogradnji, dok je iz TouchPala navodno stigla isprika i pojašnjenje kako su oglase uključili slučajno. 

U odgovoru koji je tportalu stigao od hrvatskog ogranka HTC-a navedeno je kako je dio HTC-ovih korisnika je prijavio pojavu oglasa na tipkovnici uređaja. 'To apsolutno nije bila namjera te se već ovog trenutka radi na prioritetnom uklanjanju pojave oglasa', rekli su nam u HTC-u.

Bila riječ o pogrešci ili ne, to je odličan primjer kako ne razvijati sučelje koje neće ići na živce korisnicima, piše Next Web.

Tipkovnica i ovako zauzima otprilike pola zaslona i traži našu pozornost kako bi poslali poruku, unijeli lozinku ili popunili obrazac online. Gdje tu još ima mjesta za oglase?

Naravno, razvojni programeri trebaju razmišljati kako će unovčiti svoje proizvode, ali to neće uspjeti ako ih je lako i jednostavno zamijeniti manje iritantnim izdanjima, kakvih je za Android i iOS na pretek.