GLASINE SU SU VEĆ KRENULE

Priča se: iPhone 9 dolazi s najvećim zaslonom dosad

26.05.2017 u 06:59

Bionic
Reading

Iako iPhone 8 tek treba biti predstavljen - vjerojatno u rujnu, u skladu s dosadašnjom tradicijom - već se pojavljuju glasine o idućoj generaciji Appleovih pametnih telefona

Nagađanja o takozvanom iPhoneu 9 temelje se na ugovoru Applea i Samsunga o opskrbi za iPhone koji bi trebao biti predstavljen tijekom iduće godine. 

Navodno bi nam Apple mogao ponuditi dva izdanja s OLED zaslonima dijagonala 5,28 i 6,46 inča (13,4 i 16,4 centimetra).

Prema informacijama koje su procurile u medije i koje prenosi Mac Rumors, Samsung bi Appleu trebao više nego udvostručiti dosadašnju isporuku OLED zaslona: ukupno 180 milijuna primjeraka.

Jabučari trenutno nude iPhone 7 i 7 Plus sa zaslonima dijagonala 4,7 i 5,5 inča (11,9 i 13,9 cm). Dva nadograđena modela koja bi se trebala pojaviti tijekom ove godine - iPhonei 7s - trebali bi zadržati te veličine zaslona, dok bi novi iPhone 8 trebao doći s OLED zaslonom dijagonale 5,8 inča (14,7 cm).

Nova veličina zaslona na manjem iPhoneu 9 trebala bi, dakle, biti nešto manja nego na sadašnjim modelima iPhone Plus, dok druga sugerira kako ćemo iduće godine imati prilike vidjeti najveći zaslon na Appleovu smartfonu dosad, moguće sa znatno reduciranim obrubima.

Je li ovo finalni iPhone 8? Izvor: Društvene mreže / Autor: OnLeaks