PROVJERENO

Apple u problemima, iPhone 6 Plus se savija

24.09.2014 u 10:46

Bionic
Reading

Čini se kako nam je iz Applea stigao mobitel sa 'zakrivljenim' ekranom i prije no što smo očekivali. Dovoljno je nositi njihov novi veliki top model u nešto užem džepu hlača kako bi se savio

Vijesti o tome kako se iPhone 6 Plus savija ukoliko ga vlasnik ili vlasnica nosi u džepu neko vrijeme počele su se pojavljivati na više foruma posvećenih Appleu.

Jedan je forumaš objavio i fotografiju svog uređaja, koji se savio nakon nekoliko sati u prednjem džepu tijekom vožnje automobilom. Slične slike pristižu iz SAD-a, Francuske i drugih dijelova svijeta.


Iako su te tvrdnje dočekane sa šalama i skepsom, nije nemoguće da su istinite. Naime, Apple za izradu kućišta za iPhone 6 Plus koristi aluminij, vrlo mekan i savitljiv metal.

Šestica je, uz to, tanja i veća od prethodnih modela, a iza zaslona ima vrlo tanak komad čelika. Pritisnete li dovoljno, metal će se početi savijati. Za 6 Plus dovoljno je, čini se, pritisnuti manje no što smo očekivali.

Apple je sličnih problema imao i s modelima 4 i 5. A nije ni jedini - Sonyjeve Xperije također znaju biti sklone savijanju u džepu ili drugim uskim prostorima.

Lew iz Unbox Therapy testirao je tvrdnje tako što je iPhone 6 savio golim rukama. Staklo zaslona održalo se, pa je mobitel ostao funkcionalan.

Pogledajte:

iPhone 6 Plus Bend Test