POMOĆ STIŽE

Apple proizvodi štitove za lice i šalje ih zdravstvenim ustanovama diljem svijeta

09.04.2020 u 12:59

Bionic
Reading

Američki je proizvođač računala do danas proizveo i isporučio preko 20 milijuna štitova koje će zdravstveno osoblje štititi od tekućine i sitnih čestica. Inicijalna distribucija pokriva SAD, no Tim Cook naglašava da kompanija planira djelovati globalno

Šef Applea Tim Cook pružio je bolji uvid u reakciju kompanija na krizu uzrokovanu širenjem koronavirusa. U videu koji je objavio na Twitteru, direktor kompanije tvrdi da je Apple dostavio preko 20 milijuna maski putem globalnog sustava dostave te da surađuje s brojnim vladama kako bi ih donirao onima kojima najviše trebaju.

Apple je također pokrenuo 'suradnju produkt dizajnera, inženjera, timova za pakiranje, dostavljača i dizajnera kako bi proizveo i dostavio zaštitu za lice svima kojima ona treba', kaže Cook. U videu se također može vidjeti izgled štitova za lice koje Apple proizvodi.

'Prva isporuka štitova za lice stigla je u bolnicu Kaiser u Santa Clara Valleyju, a povratne informacija bile su pozitivne' rekao je Cook. 'Štitovi se pakiraju u sto komada po kutiji, mogu se sastaviti za kraće od dvije minute i može se podesiti po svačijoj mjeri. Sirovine koje koristimo za proizvodnju dolaze iz SAD-a i Kine.'

Apple dok raja tjedna planira poslati više od milijun štitova, s drugim milijunom planiranim za idući tjedan. Kompanija je do sad radila na distribuciji diljem SAD-a, no planira to proširiti na druge zemlje svijeta. 'Usredotočili smo se na jedinstvene načine na koje Apple može pomoći pri ispunjenju osnovnih uvjeta za rad liječiničkog osoblja.' zaključio je Cook.