16.2 MILIJUNA PRODANIH IPHONEA

Apple ostvario rekordnu dobit

19.01.2011 u 11:53

Bionic
Reading

Američki informatički div Apple objavio je u utorak da je u četvrtom tromjesečju ostvario rekordnu neto dobit, neposredno nakon što je njegov legendarni direktor Steve Jobs kazao da se povlači s dužnosti iz zdravstvenih razloga

Dan nakon što je Jobs najavio da se povlači na neodređeno vrijeme Apple je izvijestio o rekordnoj neto dobiti od šest milijardi dolara, zahvaljujući nastavljenoj snažnoj potražnji za iPhoneima i iPadovima. Prihodi su također dosegnuli rekordnu vrijedost od 26,74 milijardi dolara.

Tvrtka sa sjedištem u Cupertinu izvijestila je da je u posljednja tri mjeseca prošle godine prodala 7,33 milijuna iPada i 16,24 milijuna iPhonea.

'Imali smo fantastično blagdansko tromjesečje s rekordnom prodajom Macova, iPhonea i iPada', zaključio je Jobs u poslovnom izvješću.

Na kraju produženog vikenda u SAD-u, koji se otegnuo i na ponedjeljak zahvaljujući Danu Martina Luthera Kinga, legendarni direktor Applea objavio je da kormilo prepušta glavnom operativnom direktoru Timothyju Cooku.

Jobs će ipak zadržati naslov glavnog izvršnog direktora i sudjelovat će u donošenju ključnih strateških odluka.

Appleova dionica jučer je na otvaranju na američkoj burzi pala za 5%, ali nakon objave dobrih poslovnih rezultata vratila se na vrijednost od 340.65 dolara, što je 2.3% niže od završne cijene u petak.