SMIONA SPEKULACIJA

Apple i Microsoft kao jedna tvrtka?

10.12.2013 u 19:29

Bionic
Reading

Nemoguće, pomislili smo, a vjerojatno ste i vi. Pa, eto, postoji barem jedan analitičar koji se s time ne slaže. Evo kako je on to zamislio

Gostujući u Foxovoj emisiji Business, Keith Fitz-Gerald iz tvrtke Money Map Press iznio je doista smionu ideju: Apple i Microsoft bi se u ne tako dalekoj budućnosti mogli spojiti, kako bi se zajednički borili protiv svojih suparnika.

'Ovo je jedan od onih nezamislivih, ali svejedno potpuno mogućih scenarija. Mislim kako Apple i Microsoft ne samo što će morati sve više surađivati tijekom nadolazećih godina, već se možda i spojiti u idućih pet do deset godina, zato što će se morati nositi s Googleom, Androidom, Facebookom i drugima', rekao je.

Na voditeljevo pitanje ne bi li vlasti u SAD-u i Europi onemogućile takvo spajanje, Fitz-Gerald je priznao kako je riječ o pukoj spekulaciji. No nije odustao - pokušao je uvjeriti svog domaćina kako nastojanja Applea na mobilnom tržištu, stvaranje jedinstvenog Microsofta i niz drugih elemenata ukazuju na to kako bi se takvo što moglo dogoditi.

Ha, možda će i manipulacija genima napredovati dovoljno da jednog dana svinje polete, a na vrbi rodi grožđe...