KONTRA APPLEA

Android će podržavati Flash

28.04.2010 u 11:31

Bionic
Reading

Glavni inženjer na projektu Android je izjavio da će sljedeća verzija Googleova operativnog sistema podržavati tehnologiju Flash Adobe Systemsa

Andy Rubin je dopredsjednik inženjerskog odjela koji razvija operativni sustav Android. U intervjuu za New York Times je izjavio da će Android 2.2, kodnog imena Froyo, imati podršku za Adobeovu tehnologiju Flash. Ova izjava dolazi tek nekoliko dana nakon što se Apple u potpunosti odrekao tehnologije Flash. Kao što je poznato, iPhone i iPad ne podržavaju Flash, a prema zadnjih informacijama iz Applea, neće ga ni podržavati.

Rubin smatra da ne valja biti odrješito protiv nekih tehnologija u kojima korisnici evidentno uživaju i koriste ih u velikom broju. Flash se trenutno koristi na mnogim web stranicama, za izradu igara, animacija, za web streaming, za online obradu slika i još mnogo funkcija. Zanijekati svojim korisnicima te mogućnosti nije pametan potez.

Nova verzija Flasha oznake 10.1 očekuje se krajem lipnja ove godine. Pretpostavlja se da će upravo ona otvoriti vrata toj tehnologiji na pametnim telefonima. BlackBerry OS, Andoid, Symbian, WebOS i Wndows Phone 7 bi trebali podržavati Flash 10.1.