KAO U FILMOVIMA

Amerika protiv Japana ide golemim robotima!

09.07.2015 u 07:55

Amerika protiv Japana ide golemim robotima!
Bionic
Reading

Kad se spomenu borbe robota, svakome prvo na um padnu minijature u malim arenama ili filmovi. Čini se kako će, zahvaljujući izazovu iz SAD-a, doći do borbe 'pravim golemim robotima', jer su iz Japana tek kratko poručili - 'Prihvaćamo.'

O japanskoj tvrtki Suidobashi Heavy Industries je već ranije bilo riječi, a poznati su po tom što već niz godina rade na razvoju golemih robota za zabavu. Prvi primjerak je trebao biti gotov još 2011. no prvo konačno izdanje je ugledao tek godinu nakon.

Njihov četiri tone i 1,3 milijuna dolara 'težak' stroj se zove Kuratas, a s obzirom na to da iza sebe imaju godine iskustva vjerojatno nisu ni računali na izazov ovog tipa iz SAD-a. On je ipak stigao - i to iz MegaBots Inc. pogona, koji su nedavno ponosno i u jednako otkačenom trashy filmiću otkrili svoje drugo izdanje golemog i nadasve američkog robota. Kako bi povukli industriju u taj svijet i vjerojatno osigurali hrpu zabave gledateljima, izazvali su Japance u borbu robota.

Kuratas i MegaBot bi se trebali sukobiti za kakvih godinu dana, a za borbu će biti opremljeni posebnim izdanjima oružja i opreme. Ovo će svakako vrijediti gledati - jer su Japanci vrlo rado prihvatili izazov: