saslušanje pred odborom

Kongres Zuckerberga satima grilao zbog Libre, ali to nije bila jedina tema...

25.10.2019 u 08:58

Bionic
Reading

Zuckerberg nije mogao potvrditi hoće li govor mržnje biti uklonjen sa platforme te je naglasio kako nije njegova zadaća prenositi policiji ono što su rekli političari

Američki zakonodavci oštro su kritizirali šefa Facebooka Marka Zuckerberga zbog politike tvrtke da ne provjerava političke oglase. Na saslušanju u Washingtonu, šef društvene mreže optužen je za puštanje političkih dezinformacija prije predsjedničkih izbora u SAD-u, prenosi BBC.

Zuckerberg nije mogao potvrditi hoće li govor mržnje biti uklonjen sa platforme te je naglasio kako nije njegova zadaća prenositi policiji ono što su rekli političari. Šef Facebooka se pojavio pred Odborom za financijska pitanja kako bi obranio planove za svoju digitalnu valutu Libra.

Ali našao se na udaru i zbog niza drugih pitanja, uključujući neuspjeh da se zaustavi eksploatacija djece na društvenoj mreži i skandal s podacima Cambridge Analyticsa.

Zuckerberg je također pokušao uvjeriti skeptične američke zakonodavce u sigurnost Libre.

Projekt se u posljednje vrijeme suočio s nizom izazova, a ključne su se partnerske organizacije povukle. Članovi Kongresa izrazili su zabrinutost može li se valuta koristiti za pranje novca, poremetiti globalni financijski sustav ili dati Facebooku preveliku kontrolu nad podacima.

'Shvaćam da trenutno nisam idealan glasnik za to. Suočili smo se s brojnim problemima u posljednjih nekoliko godina i siguran sam da ima puno ljudi koji žele da bilo tko osim Facebooka bude u ovom projektu', rekao je Zuckerberg.