PRIJENOSNICI I DESKTOP

Alienwareova opaka računala stižu i kod nas

10.09.2015 u 12:32

Bionic
Reading

Dell priopćava kako njihova nova i nadograđena Alienware računala donose vodeno hlađenje i dinamičko ubrzavanje arda procesora. Alienware, podružnica tvrtke za razvoj i izradu računala namijenjenih ljubiteljima video igara, predstavila je novi portfelj proizvoda, koji uključuje stolno računalo Alienware X51 te poboljšane prijenosnike Alineware 13, 15 i 17

Pored toga, na tržištu bi se u listopadu trebao naći i Dell 27 Gaming Monitor. No, valja se vratiti na stolno računalo X51. Ovaj model je u novom izdanju dobio podršku za Alienware Graphics Amplifier i vodeno hlađenje, čime su osigurane maksimalne performanse šeste generacije Intel Core i5K i i7K procesora uz istovremeno smanjenje buke.

'Gejmeri koji žele više od impresivne grafike Nvidia GTX 960 mogu uživati u 4k gamingu korištenjem Graphics Amplifiera te 4k monitora, koji podržavaju opcije GPU-a uključujući Nvidia GeForce GTX Titan X', stoji u priopćenju. Naravno, poboljšanja nisu stala tek tu. Alienware X51 donosi i podršku za DDR4 memoriju, M.2 PCIe SSD diskove, USB 3.1 portove i sl. Vrijedi istaknuti i da je novo računalo potpuno spremno za Windows 10 i korištenje svega što donosi DirectX 12.


Osvježena linija prijenosnih Alienware računala sad donosi Dynamic Overclocking mogućnosti, a tu su i Type-C USB priključci (3.1), podrška za Thunderbolt 3 i PCIe SSD tehnologiju za još brže učitavanje sadržaja. Koga zanima 4K gaming, povezivanjem na Alienware Graphics Amplifier s karticom koja može osigurati 4K prikaz, prijenosnici postaju prave zvijeri za igranje.  Svi prijenosnici stižu s Windows 10 OS-om, ali i podrškom za Windows 8.1.

Što se tiče dostupnosti, Alienware X51 je već sada dostupan u Hrvatskoj, a dodatne konfiguracije bi trebale stići na tržište do kraja godine. Prijenosnici Alienware 13, 15 i 17 su također dostupni u Hrvatskoj, a valjat će pričekati tek na zaslone Dell 27 Curved Monitor (15. rujna) i Dell 27 Gaming Monitor (20. listopada), koji će isprva biti dostupni tek na Dell.com