PREKID PROIZVODNJE

A sada službeno... Recite 'zbogom' Samsungovim digitalnim kamerama

12.04.2017 u 08:18

Bionic
Reading

Uvidjeli smo postupan i ravnomjeran pad u potražnji za bezzrcalnim kamerama, uključujući seriju Galaxy NX, zbog čega smo donijeli odluku o prekidu prodaje tog tipa uređaja, kažu u južnokorejskoj kompaniji

Samsung je nedavno predstavio kameru Gear 360, koja može snimati u razlučivosti 4K, a planiraju ponuditi još uređaja koji mogu snimati sadržaje za virtualnu stvarnost. No, ujedno izlaze s tržišta tradicionalnih digitalnih kamera zbog nepovoljnih trendova i promjene potrošačkih želja i navika. 

Kako je Investoru rekao neimenovani Samsungov dužnosnik, južnokorejska korporacija više ne proizvodi i ne prodaje digitalne kamere. Nije riječ o šokantnom otkriću jer digitalne kamere već neko vrijeme s tržišta potiskuju sve bolje kamere na pametnim telefonima, kao i bezzrcalne i DSLR kamere.

Samsung će navodno nastaviti s razvojem u drugim područjima, uglavnom poboljšavajući kameru Gear 360 i kamere za pametne telefone. 

U odgovoru na upit tportala iz Samsung Electronica su poručili kako detaljno vrednuju tržišne uvjete i rade podešavanja, kako bi se prilagodio potrebama i zahtjevima tržišta. 

'Uvidjeli smo postupan i ravnomjeran pad u potražnji za bezzrcalnim kamerama, uključujući seriju Galaxy NX, zbog čega smo donijeli odluku o prekidu prodaje tog tipa uređaja. 

Istovremeno, pojačali smo fokus na unaprjeđivanje kvalitete kamera ugrađenih u Samsungove mobilne uređaje, kao i razvoj kamera Samsung Gear 360, koje korisnicima omogućavaju jednostavno stvaranje, pregled i dijeljenje omiljenih iskustava kroz 360-stupanjski video i fotografije, pružajući sveobuhvatno vizualno iskustvo', poručili su iz Samsunga.