LUDA IDEJA

Zvonimiru Bobanu nije lako; što će na ovo reći najjači klubovi svijeta

18.11.2016 u 16:12

Bionic
Reading

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino želi povećati broj sudionika Svjetskog klupskog prvenstva sa sedam na čak 32 kluba

Predsjednik FIFA-e želi i promijeniti termin natjecanja, te ga pomaknuti iz prosinca na lipanj.

'Sadašnji sustav natjecanja sa sedam klubova treba promjenu. Svijet se mijenja, moramo klupsko SP učiniti zanimljivijim kako za same klubove tako i za navijače diljem svijeta,' kazao je Infantino.

Novi predsjednik FIFA-e predložio je sustav sa 32 kluba, a prvenstvo bi se igralo od 10. do 30. lipnja.

'Koliko je vrijedno naporno putovati i mijenjati brojne vremenske zone zbog jedne ili dvije utakmice. Mislim da je formula sa 32 kluba dobar prijedlog,' dodao je.

Predsjednik FIFA-e je uvjeren kako bi novi sustav natjecanja mogao startati od 2019. godine, dodavši kako na cijelom projektu rade njegovi savjetnici Zvonimir Boban i Marco van Basten.

Bivši kapetan hrvatske reprezentacije je Infantinov savjetnik za nogometna pitanja, dok je europski prvak iz 1988. godine zadužen za tehnološke inovacije.

Ovogodišnje izdanje Svjetskog klupskog prvenstva održat će se od 8. do 19. prosinca u Japanu, a nastupit će Real Madrid, Club America, Atletico Nacional, Mamelodi Sundowns, Auckland City, azijski prvak, te pobjednik japanskog prvenstva.