ovo je skandalozno

Zvonimir Boban ostao u šoku zbog ponašanja Milana; legendarni kapetan 'Vatrenih' i ikona kluba ovo nikako nije očekivao

07.03.2020 u 12:25

Bionic
Reading

AC Milan je Zvonimiru Bobanu otkaz uručio u pismu uz šturo objašnjenje kako je smijenjen zbog svojih komentara u medijima

Više nije tajna da je legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban dobio otkaz u svojem Milanu. Boban je ikona kluba za koji je igrao od 1991. do 2002. godine. Milanu je dao veći dio svoje karijere, a u 251 utakmici je postigao 30 golova.

S Paolom Maldinijem je ove sezone vodio sportsku politiku kluba, ali nakon što je u velikom intervjuu za La Gazzetta dello Sport prozvao direktora kluba Ivana Gazidisa da mu radi iza leđa i pokušava ga smijeniti, upravo se to i dogodilo i dobio je otkaz. Kamen spoticanja bio je trener.

Gazidis želi dovesti Ralfa Rangnicka koji od kluba traži i menadžersku poziciju kako bi sudjelovao u kupovini i prodaji igrača. To u prijevodu znači da Zvone Boban i Paolo Maldini postaju suvišni, a to odgovara Gazidisu koji je od ranije u sukobu s legendarnim dvojcem koji je u ovom slučaju izvukao deblji kraj.

Vlasnici kluba iz fonda Elliott su odlučili da otići trebaju Boban, Maldini i trener Stefano Pioli, a nekadašnjem 'Vatrenom' su poručili da odmah spakira kofere i to u pismu. Iako je riječ o klupskoj legendi, novi vlasnici se nisu potrudili čak ni da mu osobno uruče otkaz već su mu pismenim putem objasnili da je otkaz dobio zbog svojih komentara u medijima i da odmah napusti klub.

Podsjetimo, Boban je u nedavnom intervjuu za spomenuti talijanski medij komentirao Gazidisov plan da dovede Rangnicka. Boban i Maldini bili su za dovođenje Massimiliana Allegrija s kojim je Milan zadnji puta i bio prvak, dok je Gazidis navlačio za Rangnicka. Sve je dospjelo u medije i pretvorilo se u veliki skandal, te destabiliziralo Stéfana Piolija koji je aktualni trener kluba.

'Najgore je što se ovaj destabilizirajući trenutak događa sad kad momčad napreduje i možete vidjeti naporan rad Stefana Piolija. Ne dati nam ni upozorenje je potez bez poštovanja i elegancije. To nije Milanov način ili barem ne ono čega se mi sjećamo kao Milanova načina', rekao je Boban u navedenom intervjuu.

Upravo taj način koji nije Milanov i kojeg se Boban ne sjeća iz igračkih dana je ponovno primijenjen, ali ovoga puta je on bio žrtva. Zbog ovog komentara je dobio otkaz i to kratkim i hladnim priopćenjem u jednom pismu. Kao legenda kluba ovo sigurno nije očekivao.