NI MAMIĆI NISU POMOGLI

Zvižduci Dinamu! Protiv Luksemburžana skromnih 1:1

15.07.2015 u 23:03

  • +11

GNK Dinamo - CF Fola Esch

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic, Robert Anic

Bionic
Reading

Iako su nakon izvlačenja suparnika u drugom pretkolu svi rekli kako je Dinamo favorit protiv Fole Esch, 'modri' sastav se osramotio odigravši tek 1:1. A podršku su Krzanu i momčadi došli dati i braća Mamić, koji su par sati prije dvoboja izašli iz remetinečkog zatvora

U prvom susretu 2. pretkola Lige prvaka u Zagrebu su nogometaši Dinama i Fola Escha odigrali neriješeno 1:1 (1:1), a uzvrat je za sedam dana u Luksemburgu.

Pogodak je za Dinamo postigao Angelo Henriquez (36), dok su gosti vodili zgoditkom Samira Hadjia (25). Hrvatski prvak je posve razočarao svoje navijače u ogledu s protivnikom kojeg je prije dvije godine u pretkolu lako izbacio s ukupnih 6:0. Obrana 'modrih' je luksemburškoj momčadi 'poklonila' i pogodak, tek treći u europskoj povijesti Fole, a napad Dinama čak u drugom poluvremenu i u situaciji kada su gosti igrali s deset igrača nije stvorio niti jednu izrazitu priliku.

Dinamo je u susret ušao bez ozlijeđnih Arijana Ademija i Ante Ćorića, koji je osjetio bol na samom zagrijavanju, a luksemburški prvak je puno bolje započeo utakmicu. Igrači Fole imali su dvije dobre prilike na samom početku dvoboja, a u 25. minuti su i poveli nakon prebacivanja glavom Hornusa do Hadjia, koji s pet metara lako postiže pogodak. Hrvatski prvak je izgledao prilično bespomoćno sve do 36. minute kada je akciju Pjace i Soudanija pogotkom okončao Čileanac Henriquez.

U 64. minuti crveni karton je zaradio igrač gostiju Ronny Suoto zbog brutalnog prekršaja na Rogu, ali jalovi Zagrepčani nisu uspjeli iskoristiti tu prednost, pa su Luksemburžani došli do najvećeg uspjeha u povijesti.

Nekoliko sati nakon puštanja iz istražnog zatvora u Remetincu čelnici Dinama braća Zdravko i Zoran Mamić došli su na stadion Maksimir kako bi uživo pratili prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka. Braću Mamić je sat prije početka utakmice ispred stadiona dočekao pljesak zaposlenika Dinama, ali i povici negodovanja brojnih BBB-a, koji su ispred zapadne tribine stadiona bučno protestirali zbog puštanja iz zatvora braće Mamić, ali su ipak odlučili da neće nazočiti utakmici.

Zdravko Mamić se pet minuta prije početka dvoboja pojavio u svečanoj loži stadiona, a dočekan je zvižducima i uvredama sa istočnog dijela stadiona, kojem je nazočilo oko šest tisuća gledatelja, kao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i izbornik Niko Kovač. Uvrede Zdravku Mamiću čule su se i tijekom cijelog susreta.

DINAMO - FOLA ESCH 1:1

Strijelci: 0:1 Hadji (25), 1:1 Henriquez (36)

Crveni karton: Souto (Fola, 64); Pred 9100 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Doyle iz Irske.

DINAMO: Eduardo - Pinto, Šimunović, Taravel (Hodžić, 81), Pivarić - Machado (Pamić, 59), Goncalo (Cekici, 69) - Soudani, Rog, Pjaca - Henriquez
FOLA: Hym - Martino, Klein, Martin, Kirsch - Payal - Bensi (Hornus, 25), Ronny Souto, Dallevedove, Francoise (Rani, 78)- Hadji