problemi u raju

Zvijezda Liverpoola razočarana Kloppovim postupkom odlazi u Real Madrid već na idućem prijelaznom roku

23.04.2020 u 06:39

Bionic
Reading

Sadio Mane je razočaran u Jürgena Kloppa koji mu nije dao podršku kod nominacije za Zlatnu loptu, već ju je javno izrazio za Virgila van Dijka, i sada želi otići u Real Madrid

Roberto Firmino, Sadio Mane i Mohamed Salah, ovaj trojac je jedan od najboljih napadačkih trojaca u povijesti nogometa. Dokazuju to njihovi golovi, ali i Liga prvaka koju je osvojio Liverpool i dominacija koju imaju u Premier ligi. Ipak, izgleda da neće još dugo igrati zajedno.

France Football tvrdi kako će Mane ovoga ljeta dres Liverpoola zamijeniti onim Real Madrida. Zinedine Zidane je senegalskog napadača pokušao dovesti već i prije dvije godine, ali tada je Mane odlučio ostati u Liverpoolu. Izgleda da se sada taj dio promijenio i to zbog Jürgena Kloppa koji ga je uvrijedio.

Mane je s Liverpoolom postao prvak Europe i stigao je do vrha engleske nogometne lige, a proglašen je i najboljim afričkim napadačem. S plaćom je zadovoljan, a navijači Liverpoola o njemu pišu pjesme. Nije loše, zar ne? Ipak, nije sve tako idilično i jedna ga stvar gura prema izlazu iz kluba.

Kada se glasalo za Zlatnu loptu, Mane se nadao kako bi ove godine mogao on biti pobjednik i tako ponoviti ono što je uspjelo samo Georgeu Weahu 1995. godine kada je postao jedini Afrikanac koji je uzeo nagradu za najboljeg na svijetu. Na kraju je Mane ipak završio na četvrtom mjestu iza Lionela Messija, Virgila van Dijka i Cristiana Ronalda.

Ono što ga je zasmetalo je izjava njegovog trenera Jürgena Kloppa koji je rekao da Zlatnu loptu mora dobiti Maneov suigrač iz Liverpoola Virgil van Dijk. Nakon te Kloppove izjave, njihov odnos je krenuo nizbrdo, a Mane je počeo razmišljati o odlasku. Francuzi pišu kako ostaje samo pitanje cijene.

Prema Transfermarktu Senegalac vrijedi 120 milijuna eura, ali dio medija u Francuskoj i Engleskoj ga procjenjuje na 150 milijuna koliko navodno traži Liverpool. Tu je i kriza koja stiže pa bi cijena umjesto prema gore, mogla otići i znatno prema dolje. Ljetni prijelazni rok je sve bliže, a izgleda da će tada Mane put Madrida.