FINALE ABA LIGE

Zula: Ključno će biti otvaranje utakmice i tu moramo biti čvrsti

29.04.2012 u 16:25

Bionic
Reading

Nakon što se Cedevita plasirala u svoje povijesno prvo finale regionalne ABA lige, dan kasnije održana je konferencija za novinare gdje je najavljen ogled protiv domaćina Maccabija

Košarkaši Cedevite u subotu su u polufinalu ABA lige pobijedili Partizan i tako se prvi put u svojoj povijesti plasirali u finale gdje ih čeka vrlo jak Maccabi

'Sigurno da je kod nas veliko zadovoljstvo zbog plasmana u finale, no naša je obaveza da to finale odigramo na jednom nivou kakvo finalna utakmica traži. Pokazali smo jučer jednu disciplinu u igri i timski rad. To nas je na kraju i dovelo do toga da prelomimo utakmicu u četvrtoj četvrtini i to nam je put za finalnu utakmicu', kazao je Anzulović koji u finalu očekuje paklenu atmosferu.

'Znam što znači igrati ovdje u Euroligi i u ABA ligi pred 10-11 tisuća ljudi. Mislim da će jedan od ključnih momenata biti otvaranje utakmice i da se mi od početka probamo nametnuti kao čvrst i konkurentan tim', dodao je Anzulović.

U regularnom dijelu lige Maccabi je bio ispred Cedevite, a i s obzirom na budžet, jasno je da je veći pritisak na njima.

'Maccabi igra kod kuće i pritisak da pobijede bit će na njima. No mi moramo biti spremni uzeti šansu ako nam je pruže. Ako se prilika ukaže, mi ćemo biti tim koji će je uzeti', izjavio je Anzulović.

Vedran Vukušić vjeruje da će Cedevita uživati u svakom trenutku finala:

'Mislim da je ovo finale velika nagrada za sve što smo napravili u ABA ligi ove godine. Ulazimo malo rasterećeniji od Maccabija. Oni su favorit, igraju kod kuće, ali mislim da ćemo mi u toj utakmici uživati, jer igramo pred punom dvoranom i pred publikom koja voli i zna košarku. Borit ćemo se od početka do kraja kako bi ušli u nekakvu neizvjesnu završnicu, a onda je sve moguće.'

Iako je Cedevita obje utakmice u regularnoj sezoni protiv Maccabija izgubila, Zagrepčani su u tim susretima dugo bili u igri.

'Igramo protiv Maccabija koji je sjajan tim i jedna sjajna organizacija. Protiv njih smo u obje utakmice koje smo izgubili imali šanse. U ponedljeak moramo smanjiti greške i nadam se da ćemo onda imati šansu pobijediti', riječi su Chrisa Warrena kojima zaključujemo najavu što se tiče strane Cedevite.

A iz suparničkog tabora na pressici su se u ime Maccabija pojavili David Blatt i Tal Burstein.

'Maccabi i Cedevita su bez konkurencije kroz ovu godinu u ABA ligi bili dominantni timovi. Cedevita je igrala na visokom nivou. Uz to su osvojili nacionalni Kup i kvalificirali se za Euroligu. To je sjajan klub s odličnim trenerom i igračima i s jednim vrlo jasnim stilom igre' rekao je u uvodu Blatt.

Za klub poput Maccabija takve utakmice nisu rijetkost.

Finale - 30. travnja 2012.

Maccabi i Cedevita svoj finalni ogled za prvaka regionalne ABA lige igrat će u ponedjeljak s početkom u 20,15 sati

'Ovo nam je treći Final four turnir koji igramo ove sezone. Finala Final foura su uvijek jedinstvene utakmice i između dva dobra tima svašta se može dogoditi. Očito, učinit ćemo najbolje što možemo da budemo bolji i dati sve od sebe. Cedevitaši nisu samo naši protivnici nego i prijatelji i stoga se veselimo ovom susretu', zaključio je trener Maccabija.

Burstein je o Cedeviti također govorio probranim riječima:

'Prvo želim čestitati Cedeviti na ulasku u finale. Kao i mi, oni su također imali vrlo dobru sezonu. Respektiramo ih kao momčad i klub. Moramo na utakmicu doći koncentrirani i mentalno jaki. Imamo šansu osvojiti naslov. Mislim da smo to zaslužili i moramo naporno za to raditi.'