SVJETKO JUNIORSKO PRVENSTVO

Zrinka Ljutić nakon serije pogrešaka odustala u drugoj vožnji i ostala bez svjetske medalje

21.01.2023 u 11:41

Bionic
Reading

U austrijskom St. Antonu održava se Svjetskom juniorsko prvenstvu u skijanju. Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić nakon prve veleslalomske vožnje nalazi se na petom mjestu sa 73. stotinke zaostatka za vodećom Kanađankom Britt Richardson.

Zrinka Ljutić je odustala u drugoj vožnji veleslalom na Svjetskom prvenstvu u austrijskom St. Antonu. Nakon serije pogrešaka i izgubljenog ritma te velikog zaostatka Zrinka na kraju nije ni završila utrku.

U prvoj vožnji bila je peta s velikim izgledima za postolje. Zaostajala je 73 stotinke za vodećom Kanađankom Britt Richardson, odnosno 36 stotinki za Njemicom Emmom Aicher koja je bila na trećem mjestu.

Sve su one ostale bez odličja. Sjajnom drugom vožnjom na vrh se probila i zlato osvojila Šveđanka Hanna Aronsson Elfan sa 1.06 sekunde prednosti ispred Švicarke Stefanie Grob i 1.24 ispred Albanke Lare Colturi.

Vodeća nakon prve vođnje Britt Richardson je također odustala.

Druga vožnja starta u 13 sati, a prijenos možete pratiti OVDJE.

U kanadskoj Panorami prošle godine Zrinka se okitila broncom u veleslalomu, dok je u slalomu osvojila naslov svjetske prvakinje.

Ove godine odlučila se samo za veleslalomski nastup jer je prednost dala utrkama Svjetskog kupa koje će se održati u Kronplatzu 24. i 25. siječnja.