5. ISTRA WINTER CUP

Zrinjski pokorio Istru, Novigradu veliko priznanje

09.02.2015 u 08:33

Bionic
Reading

Finalnom utakmicom na novigradskom stadionu Laco između NK Zavrča i HŠK Zrinjskog završen je jubilarni, peti Istria Winter Cup. Nakon neriješenog rezultata regularnog dijela utakmice 0:0, HŠK Zrinjski nadvladao je NK Zavrč u izvođenju jedanaestaraca rezultatom 4:3

U nedjelju je odigrana i utakmica za treće mjesto između CFR Cluja i Novog Pazara na terenima nogometnog kampusa Stella Maris u Umagu. Utakmica je završila pobjedom rumunjskog Cluja 3:1 koji je tako zauzeo treće mjesto u ukupnom poretku turnira.

Osim nagrada za najbolje momčadi, dodijeljene su i pojedinačne nagrade. Tako je nagrada za najboljeg igrača pripala Milanu Muminoviću iz Zrinjskog, Tomislav Kiš iz Zavrča proglašen je najboljim strijelcem, a najbolji vratar je Ratko Dujković iz Zrinjskog.

Naravno, osim ovog sportskog dijela turnira, svkako je vrijedno spomenuti i drugi dio priče - o kojem su se brinuli vrijedni domaćini u Novigradu i Umagu. Naime, ovaj turnir polako izrasta u cijenjeno nogometno natjecanje tijekom zimskih mjeseci, a što prepoznaju i klubovi iz regije. Tako se turnir s prvobitnih četiri proširio na osam sudionika, a iz godine u godinu dolaze i sve atraktivniji suparnici, pa je tako ove godine u novigradskom Maestralu boravio i rumunjski Cluj, klub koji je proteklih godina bio u čak tri navrata sudionik Lige prvaka.

Sve to dokaz je kako se u ovom dijelu Istre mudro ulaže, kako se vrijedni domaćini ne oslanjaju samo na ljetnje mjesece, već svoju ponudu šire i na dulji period investirajući (i) u sportske objekte, a što potvrđuje i prisutnost jednog od najbogatijih svjetskih klubova na svijetu, Manchester Cityja. Naime, 'građani' tijekom srpnja u novigradski Maestral šalju svoje najbolje mlade igrače u ljetnji kamp.  

Konačan plasman momčadi na ovogodišnjem Istria Winter Cupu:

1.HŠK Zrinjski
2.NK Zavrč
3.CFR Cluj
4.FK Novi Pazar
5.Gyirmót FC
6.FK Borac Banja Luka
7.NK Novigrad
8.ND Ilirija