panika u parizu i brazilu

Obistinile su se crne prognoze; Neymarova je ozljeda u očaj bacila vlasnike i navijače PSG-a

29.01.2019 u 09:33

Bionic
Reading

Najskuplji svjetski nogometaš, brazilski reprezentativac Neymar (26), ponovno je teško ozlijeđen. Na utakmici šesnaestine finala francuskog Kupa u četvrtak protiv Strasbourga nakon jednog bezazlenog starta morao je napustiti teren. Plakao je na putu prema svlačionici, a sada su francuski liječnici potvrdili najgoru moguću dijagnozu...

Neymar s travnjaka Parka prinčeva u 62. minuti utakmice izašao u suzama. Pokušao je Brazilac rukama sakriti lice, ali nije uspio. Suzne oči i lice izobličeno od boli najgori su mogući predznak. I njemu je samom odmah bilo jasno da ovo ne može ispasti dobro...

U redovima PSG-a su za početak odlučili ne izlaziti u javnost s informacijama o težini Neymarove ozljede, posebice jer Parižane u Ligi prvaka već 12. veljače čeka prva utakmica osmine finala i gostovanje kod Manchester Uniteda. No, nakon dodatnih pregleda čini se kako će u nastavak sezone morati bez najskupljeg svjetskog nogometaša.

Obistinile su se crne prognoze - Neymaru je napukla peta metatarzalna kost u desnom stopalu, zbog identične ozljede prošle je sezone pauzirao od kraja veljače do kraja svibnja te je potpuno nespreman stigao na SP u Rusiji.

Francuski mediji koji se pozivaju na izvore bliske klubu navode kako Neymara čeka nova operacija i pauza od najmanje tri mjeseca.

'Neymarove šanse da ponovno ode pod nož na ljestvici od jedan do deset pokazuju broj - devet', navodi se u L'Equipeu koji prenosi izjavu neimenovanog izvora iz kluba.

  • +2
Neymar Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Za sada se čeka dogovor liječničke službe PSG-a i brazilske reprezentacije. Klupski liječnici zagovaraju operaciju, dok su reprezentativni skloniji neinvazivnom tretmanu i klasičnom liječenju (gips, longeta, fizikalna terapija...). Naime, Brazilci se nadaju kako će se Neymar tako puno brže oporaviti te biti spreman za nastup na završnici Copa Americe koja se igra od 14. lipnja do 7. srpnja u Brazilu!

Kako god bilo, Neymara čeka duža pauza. Klupski će dio sezone gotovo sigurno propustiti, a time su ambicije PSG-a u Ligi prvaka drugu sezonu u nizu opasno narušene. Još bi veća šteta bila ako Neymar propusti Copa Americu pred svojim navijačima jer Brazil na naslov južnoameričkog prvaka čeka još od 2007. godine.