fradi u transu

Zoran Mamić morao bi se zamisliti nakon ovih riječi iz mađarske svlačionice: Imao sam dojam kao da nas se boje

17.09.2020 u 06:34

Bionic
Reading

Nogometaši Ferencvaroša u srijedu su na svom stadionu pobijedili Dinamo 2:1 te ušli u play-off Lige prvaka. Iako smo u Hrvatskoj dojma da je dinamo bio bolji suparnik, euforija u mađarskoj momčadi utjecala je na domaće igrače, koji tvrde da su oni bili ti koji su zaslužili prolazak. Naravno, jesu jer zabili su dva gola, ali prema igri?

'Stvarno sam uživao u ovom meču, posebno u prvom poluvremenu. Brzo smo poveli, ali nakon postignutog izjednačenja opet smo počeli igrati nogomet. Sretan sam što radim s takvim igračima, rekao sam im i da pišemo povijest', rekao je ukrajinski nogometni trener Serhij Rebrov.

Rebrov je dodao da je juriš 'modrih' u prvih 20 minuta prvog poluvremena oduzeo puno snage protivniku jer morao je loviti rezultat.

'Pobijedili smo tri jaka suparnika (op.a. Djurgarden, Celtic i sada Dinamo) i zato možemo biti jako ponosni. Ali ostao je još jedan korak. U nogometu se sve može dogoditi'.

  • +11
Ferencvaroš - Dinamo, 3. pretkolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: Promo fotografije / Autor: gnkdinamo.hr

Prema riječima Davida Sigera, Fradi je zaslužio pobjedu, jer je imao veći posjed lopte, a kada su stvari na terenu izgledale izjednačene, domaća je momčad također kontrolirala situaciju.

'Imao sam dojam kao da nas se boje, vidjeli su kako se momčad promijenila, kakve smo rezultate postigli. Također smo zaslužili da se prema nama tako ponašaju i da nas ne gledaju s visine. Znali smo koliki je ulog, sada smo pred vratima svojih snova, korak do ulaska u Ligu prvaka. Ne mogu vjerovati s kojim bismo momčadima mogli tamo igrati'.

Golman Dénes Dibusz tvrdi da je sve išlo prema planu.

'Igrali smo točno tako kako smo željeli. Čekali smo njihove greške, a zahvaljujući tome smo došli i do vodstva. Nakon što su izjednačili, opet smo mi bili ti koji smo kontrolirali igru. Drugo poluvrijeme je bilo ravnopravno, ali mi smo uspjeli zabiti gol koji je odlučio utakmicu'.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige, pretkola Lige prvaka te sve utakmice Europske lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite OVDJE.