GLAS NARODA

Znamo zašto Dinamo nije u Ligi prvaka!

28.08.2013 u 09:00

  • +19

Liga prvaka, play-off: Austria - Dinamo

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

Bionic
Reading

Dinamo je pokazao da zna i može te da je bolja momčad od Austrijanaca. Međutim, trenerske pogreške i prva utakmica u Maksimiru dva su osnovna razloga zašto Dinamo ne igra elitno europsko natjecanje - Ligu prvaka

Nakon utakmice Dinama i bečke Austrije na našem smo community portalu Tribina.hr dobili brze komentare na igru Dinama i razloge zašto plavi nisu prošli. Kod svih se korisnika ponavlja isti motiv; igrači Dinama zaslužuju sve pohvale, ali trenerske pogreške i prva utakmice uzele su svoj danak:

Babaluj1974: preveliki su bili grijesi od prije šest dana da bi malo i fortuna pogurala modri brod do 'zlatne luke' Lige prvaka. Što nespretnost (ponovno katastrofalne) obrane, što odlični vratar domaćina kojemu uz stadion mogu dići spomenik, a najviše prva utakmica zatvorili su vrata Lige prvaka pred samim nosom modroj momčadi. Stalno se vraćam na prvu tekmu, ali jednostavno se ne može večerašnja odlična predstava Dinama izolirati od one sramote u srijedu.

22_Lunatics: Dinamo definitivno odigrao najbolju utakmicu ove generacije, no gazda ih je baš zeznuo, uvođenjem Sandomierskog na gol pred Zelenikom. Kad malo stanete i zapitate se kako je Austrija dala 4 gola Modrima, evo vam odgovora; na stoperskoj poziciji smiješan Addy, u posljednje vrijeme prosječan Šimunić, 'Mamićev' Sandomierski i Pivarić koji je ne znam kako dospio u reprezentaciju. Pinto je pak potpuno druga priča...

Procjena kvalitete Dinamovih igrača


Ratatouille: Sve u svemu, na kraju mogu ponoviti koliko god puta treba da sam zadovoljan večerašnjom predstavom, zadovoljan sam večerašnjom igrom, željom, poletnošću, a najviše zbog zadnjih 10 minuta kada su primili gol, ali nisu odustali. Takav Dinamo treba uvijek biti, takav Dinamo bi osvojio HNL bez imalo muke, samo da je takva igra.

Sablja: Dinamo je pokazao da može, da znaju ostaviti srce na terenu i igračima svaka čast, a ispadanju su kumovale loše odluke trenera: 1. Kontorlirani nogomet Krune Jurčića, 2. Prerano zatvaranje utakmice u Beču: nakon što su fenomanolnom taktikom izludili Bečane, kada su imali rezultat koji ih je vodio u LP odlučili su se povući i tu napravili kardinalnu grešku jer se prepustili igru Austriji, a to je već bilo pogubno po Dinamo i u prvoj utakmici. Kada su trebali dokrajčiti Beč oni su se valjda uplašili nekog gola iz kontre i napravili krivi potez.

Sirupdzija: Rekao sam svojima čim sam vidio zamjenu Leko-Soudani: ovo je gotova utakmica, sad će se povući, primit će tipični glupi gol i neće moći zabiti jer nemaju s kim više igrat naprijed. Jedina i kronična Dinamova (i hrvatska) boljka su treneri i trenerske filozofije kad je sve jasno i čisto. Ovo je tipična greška koju smo vidjeli nebrojeno puta. Dinamo je načeo Jurčić a dokrajčio Mamić.

Ako želite pročitati sve analize utakmice učinite to OVDJE, i dajte i sami svoj osvrt na portalu Tribina.hr

Austria Beč - Dinamo Zagreb 2:3, sažetak


282585,282574,282573,282415
Liga prvaka
Austria Beč 2 3 Dinamo Zagreb
Strijelci
1:0 J. Šimunić (ag, 4') 1:1 M. Brozovic (34')
1:2 J. Cruz Campos Sammir (44') 1:3 F. Beqiraj (71')
2:3 R. Kienast (82')
Sastavi
H. Lindner
M. Ortlechner
M. Suttner
K. Rogulj
F. Koch
F. Mader
J. Holland (81' R. Kienast)
D. Royer
T. Jun (68' A. Grunwald)
M. Stankovic
P. Hosiner (85' M. Leovac)
G. Sandomierski
J. Šimunić
D. Ferreira Mendonca Ivo Pinto
L. Addy
J. Pivaric
J. Cruz Campos Sammir (73' D. Antolic)
A. Ademi
S. Husejinovic (59' F. Beqiraj)
M. Brozovic
E. Arbi Soudani (75' J. Leko)
J. Fernandes
Žuti kartoni
K. Rogulj 17'
M. Leovac 90'
M. Brozovic 18'
J. Šimunić 35'
J. Pivaric 90'
J. Fernandes 90'