FIFA_SP_2018.svg

POTPUNI PODBAČAJ

Zna se tko je najveće razočaranje Svjetskog prvenstva u Rusiji!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 25.06.2018 13:04
  • Objavljeno 25.06.2018 u 13:04
Bionic
Reading

Poljska nogometna reprezentacija definitivno je najveće razočaranje grupne faze SP-a u Rusiji na kojem je nastupila kao nositelj, a ispala već nakon dvije odigrane utakmice...

Prije samo dvije godine poljska nogometna reprezentacija na Euru u Francuskoj vodila je u četvrtfinalnom dvoboju protiv Portugala pa nesretno ispala nakon izvođenja penala. Da je prošla dalje, tko zna, možda bi otišla do kraja umjesto Ronalda i njegovih suigrača, ali na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ništa slično se nije ponovilo.

  • +30
SP 2018., skupina H : Poljska - Kolumbija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Poljska je odigrala zabrinjavajuće loše već u svom prvom nastupu protiv Senegala u kojem je izgubila 2:1, a totalni debakl dogodio joj se u nedjelju kada je od Kolumbije u Kazanju stradala 3:0 i već nakon dvije odigrane utakmice izgubila šanse proći dalje.

Poljska javnost je ogorčena, a tamošnji mediji nazvali su ovu momčad 'najgorom Poljskom u ovom tisućljeću'.

S obzirom da je na turnir došla u ulozi nositelja, izbornik Adam Nawalka teško da će zadržati svoj posao, a mnogi se pitaju što je s Robertom Lewandowskim, jednim od najboljih napadača svijeta koji je u Rusiji bio potpuno neprimjetan.

'Borili smo se, dali sve od sebe i nismo mogli učiniti ništa više. Borba nije dovolja za pobijediti utakmice na SP-u, potrebna je i kvaliteta, a nju nismo imali,' priznao je razočarani Lewandowski kojeg već dugo Real pokušava preoteti Bayernu.

U zadnjem kolu protiv Japana Poljacima ostaje tek pokušati malo popraviti dojam, s obzirom da su po mnogima upravo oni najgora reprezentacija dosadašnjeg dijela turnira, uz bok Paname i Saudijske Arabije...