cernogoraz bez norme

Zlatnom hrvatskom olimpijcu opasno visi nastup na Igrama u Tokiju

17.08.2019 u 16:49

Bionic
Reading

Hrvatski strijelci Anton Glasnović, Marko Germin i Giovanni Cernogoraz ostali su bez finala na natjecanju Svjetskog kupa u trapu, kojem je domaćin finski Lahti.

Najbliži finalu bio je Anton Glasnović koji je sa 115 pogodaka u pet kvalifikacijskih serija zauzeo 12. mjesto, a za plasman u finale, među šestoricu najboljih, trebalo je dva pogotka više. Glasnović je posljednjeg, trećeg dana kvalifikacija u dvije serije (50 hitaca) imao samo jedan promašaj, a plasmana u finale koštao ga je loš nastup u petak, kad je pogodio samo 20 od 25 meta.

Marko Germin je nakon dva kvalifikacijska dana bio najbolji hrvatski predstavnik sa 70 pogodaka, ali je u subotu pogodio 43 od 50 meta i na kraju sa 113 pogodaka zauzeo 33. mjesto.

Olimpijski pobjednik iz Londona 2012. Giovanni Cernogoraz je sa 112 pogodaka imao 36. rezultat kvalifikacija i opasno mu visi nastup na Igrama u Tokiju.

Dvojica najbolje plasiranih strijelaca iz zemalja koji još nisu osigurale mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju će to učiniti u Lahtiju.

Od hrvatskih strijelaca u trapu olimpijsku normu ispunio je Josip Glasnović, osvajač olimpijskog zlata iz Rija, tako da Hrvatska ima još jedno mjesto, za koje će se ostali kandidati boriti na još tri natjecanja: ovogodišnjem Europskom prvenstvu u talijanskom Lonatu u rujnu ove godine, završnici Svjetskog kupa u Al Ainu (listopad 2019.) te na EP-u 2020. godine (svibanj) u francuskom Chateaurouxu.

Zasad se čini kako bi to mogla biti braća Glasnović, a Cernogoraz koji je donio Hrvatskoj prvo od dva zlata u trapu u olimpijskoj povijesti, mogao bi ostati bez plasmana na Igre u Tokio...