tko će igrati?

Zlatko Dalić u velikom problemu; čak četiri 'vatrena' propustila su posljednji trening uoči utakmice s Marokom

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 16.12.2022 18:56
  • Objavljeno 16.12.2022 u 17:02
Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija odradila je u Dohi posljednji trening uoči sutrašnjeg susreta za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu protiv Maroka (16 sati). Izbornik Zlatko Dalić ima velikih problema...

Izbornik Zlatko Dalić u velikoj je nedoumici uoči posljednje utakmice hrvatske reprezentacije na SP-u u Katru. 'Vatreni' sutra (subota, 17. prosinca, 16 sati) protiv Maroka igra za treće mjesto na svijetu, no pitanje je u kojem će sastavu istrčati naša reprezentacija.

Naime, na posljednjem treningu uoči utakmice nisu se ukazala čak četvorica prvotimaca!

Marcelo Brozović i Josip Juranović od ranije su ozlijeđeni, nisu trenirali od utakmice s Argentinom. Brozović ima problema sa zadnjom ložom, a Juranović s listom.

Na treningu nije bilo ni Dejana Lovrena koji je prijavio je zamor i još neke sitne probleme, no donekle je ohrabrujuća vijest da su njih trojica radili u teretani dok je ostatak ekipe trenirao.

Poseban je problem Nikola Vlašić koji je trening propustio jer je dobio virozu.

'Slijedi nam sedma utakmica, igrali smo i dva produžetka, izmorili smo se. Imamo nekih sitnica zbog ozljeda, Juranović, Brozović, Gvardiol. Moramo biti oprezni. Želio bi da igrači budu pošteni i da prijave imaju li problema, svi bi htjeli igrati, ali morat ćemo dobro odvagati da nam se ne dogodi da uđemo s igračima koji imaju probleme, pa da ih moramo mijenjati', poručio je izbornik Dalić te natuknuo kako bi u sastav mogao uskočiti Josip Stanišić umjesto Juranovića:

'Stanišić je naša budućnost i imao je nekoliko zapaženih nastupa za Hrvatsku. Ne igra puno u Bayernu, ali kad treniraš s takvim igračima, tvoja kvaliteta raste. Moguće da sutra vidimo ogled klupskih suigrača, Mazraouija i Stanišić.'

'Službeno svi su u konkurenciji za nastup protiv Maroka, radi se o poštedi i prevenciji s određenim sitnim poteškoćama', pojasnio je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

  • +17
Tuga hrvatskih nogometaša; Argentina-Hrvatska, SP u nogometu, 13.12.2022. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

No, ako će se Dalić držati svojih odluka, nitko od gore navedenih neće od prve minute konkurirati za utakmicu protiv Maroka. Prema nekim najavama Josip Stanišić i Lovro Majer trebali bi krenuti umjesto Juranovića i Brozovića koji su definitivno otpali za sutrašnju utakmicu, a ako Lovren ne bude spreman, prvi kandidati za njegovu zamjenu su Josip Šutalo i Martin Erlić.

  • +22
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, Doha, 16.12.2022. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal