'vatreni' u dohi

Zlatko Dalić sve je iznenadio objavom kojih će 11 igrača sutra započeti utakmicu protiv Slovenije

25.03.2022 u 14:52

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra (subota, 26. ožujka, 15 sati, NovaTV) u Dohi igra pripremnu utakmicu protiv Slovenije. Izbornik Zlatko Dalić na ovom će turniru iskušati novi sustav igre 3-5-2, a svi su ostali u čudu kad je objavio početnih 11 'vatrenih'

Izbornik Zlatko Dalić u Dohi je održao konferenciju za medije uoči sutrašnje (subota, 26. ožujka, 15 sati, NovaTV) utakmice protiv Slovenije. Izbornik je istaknuo kako mu je bila velika želja da zaigramo u Kataru kako bi se momčad pripremila na uvjete koji ih čekaju krajem godine kad će se igrati Svjetsko prvenstvo.

'Puno sam radio na tome da dođemo u Katar, da se priviknemo na uvjete ovdje. Da kao ekipa vidimo kako to izgleda. Moja želja je bila da igramo protiv Katara, ali nažalost nismo uspjeli to dogovoriti. Mi i Katar imamo dobre protivnike i mislim da će to biti dobre utakmice. Katar se potrudio da napravi sjajno SP. Ovdje imam samo lijepa sjećanja i nadam se da će tako ostati', kazao je Dalić te se osvrnuo i na slovensku reprezentaciju:

'Niti jedna utakmica nije tek tako. Znam da se malo kroz slovenske medije provukla priča o vama. O Sloveniji imamo puno poštovanja, pogotovo prema izborniku Keku. Pa vi ste nas pobijedili 1:0 i imamo puno poštovanje. Ja sam bio taj koji je predložio Sloveniju da dođe u Katar. Sutra ćemo imati dostojnog protivnika.'

Potreban nam je dobar rezultat protiv Slovenije i Bugarske da bi osigurali drugu jakosnu skupinu u ždrijebu za Svjetsko prvenstvo...

'Ne opterećujemo se time, ali razmišljamo o tome. S te strane moramo biti dobri i kvalitetni, ali naši protivnici će to ionako tražiti od nas i nemamo pravo na opuštanje', kaže izbornik Zlatko Dalić koji je potom sve iznenadio. Prvo jer je objavio sastav koji će sutra istrčati, a onda i samom postavom prvih 11 'vatrenih'.

'Da se ne igrate pogađanja, evo vam odmah početni sastav: Livaković - Ćaleta-Car, Pongračić, Gvardiol - Juranović, Modrić, Jakić, Kovačić, Perišić - Budimir, Kramarić', iznenadio je sve hrvatski izbornik.

Utakmicu je najavio i Joško Gvardiol, ali prvo je izbornik Dalić morao odgovoriti na pitanje što Jošku još treba da postane svjetska razina?

'Sve će ovisiti o njemu, pokazao je veliki potencijal i veliku kvalitetu. Sjajno je za Hrvatsku što imamo mladog igrača koji može puno napredovati i puno dati reprezentaciji. Ne smije se umisliti i pomisliti da je to sad to. Mora se dokazivati svaki dan, najvažnije je da ga ovaj uspjeh ne prebaci – drugo sve ima', kazao je Dalić, a Gvardiol nije 'ostao dužan':

'Lijepo je čuti od izbornika hrvatske reprezentacije ovakve riječi. To će me sigurno voditi dalje kroz karijeru, starije uvijek slušam jer imaju puno iskustva i nadam se da ću nastaviti dalje u ovom tempu', rekao je Gvardiol te se osvrnuo na novu taktičku postavu s tri igrača u obrani:

'Nije mi novost igrati u 3-5-2 formaciji, igram više od pola godine u tom sustavu u klubu. Naravno da je veliki problem u reprezentaciji da nemamo puno vremena za prilagodbu. Zadnja dva treninga smo maksimalno fokusirani i nadam se da ćemo spremni dočekati utakmicu', kaže Gvardiol kojeg malo brinu vremenski uvjeti:

'Bit će teško, ali kako nama tako i njima. Najvažnije je biti rastrčan sutra na početku jer kako će vrijeme odmicati, bivat će sve teže. Pokušat ćemo iscrpiti protivnika posjedom lopte i privesti utakmicu kraju', zaključio je Gvardiol.