naša prva 'jedinica'

Dominik Livaković imao je važnu poruku uoči utakmice protiv Slovenije: Napravili su nam dosta problema i unijeli nervozu...

24.03.2022 u 19:32

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić ima slatke brige kad je u pitanju golmanska pozicija. U ovom trenutku su u kadru trojica golmana visoke međunarodne klase - Dominik Livaković, Ivica Ivušić i Ivo Grbić

'Drago mi je što Hrvatska ima puno kvalitetnih golmana, a najvažnije je da smo jedni drugima podrška. Uostalom, hrvatska reprezentacija i rezultat moraju uvijek biti najbitniji', ističe u razgovoru za službene stranice HNS-a nominalno prva 'jedinica' naše reprezentacije Dominik Livaković, koji ukazuje na važnost rezultata u Dohi, bez obzira na prijateljski karakter susreta sa Slovenijom i Bugarskom:

'Napokon smo dočekali okupljanje bez prevelikog presinga, ali naravno da je rezultat jako bitan da zadržimo dobru atmosferu, ali i zbog koeficijenta uoči ždrijeba. Jednako tako, bitno je prilagoditi se na uvjete koji nas čekaju u razdoblju Svjetskog prvenstva. Super nam je, vrijeme je odlično, kao ljeto u Hrvatskoj.'

Izbornik Zlatko Dalić najavio je uigravanje novog sustava igre.

'Uvijek je dobro imati više sustava igre, u Dinamu sam već navikao igrati u formaciji 3-5-2 i super se snalazim. Uostalom, dosta naših reprezentativaca u svojim klubovima igra u sustavu s trojicom igrača u zadnjoj liniji. Dakle, možemo razmjenjivati mišljenja i biti bolji', razmišlja Livaković koji, kad je u pitanju ždrijeb skupina na Svjetskom prvenstvu, nema nekih prevelikih želja:

'Najbitnije je da smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo i da je skupina prolazna pa da doguramo što dalje.'

Prva utakmica u Dohi protiv Slovenije donosi susjedski derbi starih rivala.

'U proteklom kvalifikacijskom ciklusu izgubili smo od Slovenije u Ljubljani i želimo im se revanširati za taj poraz. Napravili su nam dosta problema na startu kvalifikacija i unijeli nervozu u naše redove pa ovaj put želimo pobijediti. Međutim, Slovenija je dobra momčad, imaju jednog od najboljih golmana na svijetu, Oblaka, tu je i moj bivši suigrač Stojanović, a imaju dobrog izbornika, Matjaža Keka, za kojega znamo što je sve dobro radio s Rijekom', oprezan je Livaković.

Bez obzira na to što je do Svjetskog prvenstva ostalo još osam mjeseci, malo je utakmica za pripremu pa će dvoboji sa Slovenijom i Bugarskom dobro doći za uigravanje nekih varijanti u igri 'vatrenih'.

'Svjesni smo toga i pričali smo o tome s izbornikom. U tom kontekstu treba naglasiti da nismo ovdje samo na 'team buildingu', nego smo se došli i pripremati na ono što nas čeka. Obično imamo jako malo vremena za pripremu uoči velikih natjecanja, možda šest ili sedam dana, i zato ove utakmice trebamo maksimalno iskoristiti', zaključio je Dominik Livaković.