uoči Portugala

Zlatko Dalić se iskreno osvrnuo na očajno stanje hrvatske reprezentacije, a otkrio je i strahuje li od otkaza na mjestu izbornika

16.11.2020 u 19:33

Bionic
Reading

Hrvatska će u šestom kolu Lige nacija na Poljudu ugostiti Portugala, a uoči tog susreta pred medije je izašao izbornik Zlatko Dalić

Hrvatska će u šestom kolu Lige nacija na Poljudu ugostiti Portugal. Utakmica je na rasporedu u utorak u 20:45, a uoči tog susreta pred medije je izašao izbornik Zlatko Dalić koji je svjestan da u zadnje vrijeme 'Vatreni' ne izgledaju dobro.

  • +7
Švedska - Hrvatska, UEFA Liga nacija, 14.11.2020. Izvor: EPA / Autor: Henrik Montgomery

'Svjestan sam da nismo dobri i ne treba mi to nitko puno govoriti. Ovo je naša realnost. Nama je sada otpao i Pongračić, ostali smo bez jako puno igrača. Rebić, Kramarić, Lovren, Vida… Svi bi oni igrali. Mi stvaramo novu reprezentaciju i taj proces vodim ja, a ja i stojim iza njega. Svjestan sam da to sad nije dobro, ali ću napraviti sve da u ožujku to već bude bolje. Rekao sam igračima da ne smiju izgubiti vjeru u sebe i da dva poraza ne mogu izbrisati sve što su napravili. Siguran sam da ćemo opet biti na ponos našem narodu. Trenutačno je ovo najbolje što imamo. Borimo se, slažemo, a kada sam rekao da ova godina što prije prođe sam mislio na situaciju općenito', rekao je u uvodu Dalić pa najavio susret s Portugalom:

'Protiv Švedske nismo bili agresivni, nismo bili kompaktni, nismo trčali i nismo bili blizu igrača. S tim smo problema imali i u Portugalu. Mi smo u toj utakmici bili bezopasni. Moramo sutra pobijediti da ostanemo u Ligi nacija i moramo dati sve od sebe. Oni se vade na nama mi na njima i nadam se da će utakmica biti zanimljiva', rekao je Dalić.

Izbornik je rekao i kako ga frustrira cijela situacija oko reprezentacije i odgovorio na pitanje boji li se otkaza.

'Frustriran sam sa svime oko mene, svim tim situacijama, putovanjem i utakmicama. Puno je presinga, ali to je moj posao. Ne smijem pokazati nezadovoljstvo nego moram pokazati da sam ponosan što sam izbornik Hrvatske. Pun sam motiva i odgovoran sam za sve ovo. No, vjerujem u sebe. Nije lako, ali to je moj posao i to moram prihvatiti. Znam da je pritisak ogroman, ali ja se s tim mogu nositi', rekao je izbornik pa odgovorio na škakljivo pitanje boji li se otkaza:

'Ne bojim se ničega. Radim svoj posao najbolje što mogu. Ne kažem da sam uvijek u pravu, ali sve što sam mislio s Hrvatskom napraviti sam napravio. Svjetsko prvenstvo, vratili smo reprezentaciju u Split, ujedinili smo Hrvate i plasirali smo se na Euro nikad lakše. Ako misle da nisam dobar, neka dođe netko drugi', poručio je Dalić.

Novinare je zanimalo i tko će istrčati protiv Portugala.

'Imam ideju tko će igrati. Lijevi bok igrat će Bradarić, igra na svojem stadionu, na Poljudu. On će početi sigurno. Stoper jedini kojeg imamo je Lovren, a priključili smo i Škorića. Razmišljam da netko igra tu možda Barišić ili Melnjak, ali radije bih da igra netko tko je po vokaciji stoper. Desno će igrati Juranović, to je sigurno. Budimir i Petković nisu spremni da mogu igrati cijelu utakmicu. Nama nedostaje taj zadnji vezni i to znam. Tu moramo naći rješenje da su i Kovačić i Luka Modrić bliže napadu. Želimo pobijediti. Nisam nikad rekao da igramo na bod jer ako Hrvatska igra na bod onda će izgubiti', rekao je Dalić za kraj.

Video: Pixsell Miroslav Lelas / PIXSELL

  • +13
Hrvatska trening Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos / CROPIX