Vraća se u voljeni klub

Zlatko Dalić ostaje bez jednog od svojih najbližih suradnika; Ognjen Vukojević dobio ponudu od svojeg Dinama koju teško može odbiti

29.07.2020 u 12:43

Bionic
Reading

Ognjen Vukojević trebao bi uskoro postati pomoćnik Mircee Lucescua u kijevskom Dinamu u kojem je ostavio dubok trag kao igrač

Rumunjski trener Mircea Lucescu ipak se odlučio preuzeti kijevski Dinamo. 75-godišnji Rumunj je od sezone 2003./2004. pa sve do 2015./2016. godine vodio najvećeg rivala Dinama Šahtar i njegov dolazak u Kijev je razbjesnio navijače. Zbog toga je Lucescu najprije htio odustati od ovog posla.

'Sa žaljenjem sam odlučio odustati od svoje moguće suradnje s Dinamo Kijevom. Bilo bi mi nemoguće raditi u neprijateljskom okruženju koje je posebno stvorila grupa ultrasa. Želio sam se vratiti nogometu, u Ukrajini, gdje sam imao toliko zadovoljstva u povijesti', rekao je Lucescu za rumunjski Gazeta Sporturilor da bi se dan kasnije predomislio i s predsjednikom Ihorom Surkisom dogovorio suradnju:

'Predsjednik me uvjerio da ipak dođem u Dinamo. Moja jučerašnja odluka je bila u najboljoj vjeri da ne uzrokujem nevolje za Dinamo', rekao je Lucescu koji je sa Šahtarom osvojio 22 trofeja.

Kako bi umirio navijače koji su ponovno pobjesnili kada su čuli vijest da Rumunj ipak sjeda na klupu njihovog voljenog kluba. Lucescu je odlučio u svoj stručni stožer uzeti izbornika hrvatske U-20 reprezentacije, skauta i jednog od ključnih ljudi u stožeru Zlatka Dalića, Ognjena Vukojevića.

Popularni Ogi je miljenik navijača kijevskog Dinama u kojem je proveo veći dio karijere. Vukojević je na ljeto 20008. godine prešao u Dinamo Kijev u kojem je ostavio dubok trag igrajući do 2015. godine. Nije tajna da je upravo kijevski Dinamo onaj koji je najbliže Vukojevićevom srcu.

To je potvrdio i nakon pobjede protiv domaćina Rusije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva na kojem su 'Vatreni' bili drugi. On i Domagoj Vida su snimili video koji je ubrzo postao viralni hit. 'Ovo je pobjeda za Ukrajinu i Dinamo! Slava Ukrajini!', poručili su Vida i Vukojević.

Ova poruka je nesretno i nespretno protumačena pa je ispalo da je naš dvojac uvrijedio domaćina Rusiju, ali je nesporazum brzo riješen. Vukojević je zbog svoje ljubavi prema Dinamu iz Kijeva tada suspendiran u stožeru i dobio je kaznu od 15.000 dolara, ali brzo je sve vraćeno u normalu.

Sada bi se mogao vratiti u svoj voljeni klub i postati pomoćnik slavnom treneru protiv kojeg se godinama i borio. Navijače bi svakako malo umirio njegov dolazak, a s dobrim rezultatima bi vjerojatno sve brzo sjelo na svoje mjesto.