prenoćio u pritvoru

Ognjen Vukojević kazneno prijavljen zbog prijetnje supruzi, dobio zabranu prilaska, a DORH je objavio detalje

09.05.2020 u 13:08

Bionic
Reading

Bivši nogometaš Dinama i hrvatske reprezentacije Ognjen Vukojević zaradio je kaznenu prijavu zbog prijetnje supruzi, prenose mediji

Bivši nogometaš Dinama i hrvatske reprezentacije Ognjen Vukojević zaradio je kaznenu prijavu zbog prijetnje supruzi, objavio je Telegram. Prema kaznenoj prijavi, piše portal, Vukojević je 7. svibnja oko 23 sata prijetio je 38-godišnjoj ženi, za koju Jutarnji list piše da je njegova supruga, nakon čega ga je privela policija.

Bivši je nogometaš, a danas izbornik reprezentacije U-20, u subotu ujutro je iz pritvora priveden na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, a nakon što je dao iskaz pušten je da se brani sa slobode uz mjere opreza, odnosno, kako je za 24sata rekao njegov odvjetnik Nikola Mandić, udaljenje iz doma i zabranu pristupa supruzi na bliže od 200 metara.

DORH je na svojim službenim stranicama objavio detalje, ne navodeći identitet Ognjena Vukojevića. Priopćenje donosimo u cijelosti.

'Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je 9. svibnja 2020. dokaznu radnju ispitivanja u svojstvu okrivljenika hrvatskog državljanina (1983.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. Kaznenog zakona. Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 7. svibnja 2020. u kasnim večernjim satima u Zagrebu, u alkoholiziranom stanju, nakon što mu je njegova supruga ukazala da joj smeta njegova alkoholiziranost, s nakanom da je ustraši počeo vikati na nju, a potom joj je, osnovano se sumnja, izrekao prijetnje koje se odnose na nju i članove njene uže obitelji. Nakon što je oštećenica u strahu za svoj život mobitelom pokušala nazvati policiju, okrivljenik joj je, osnovano se sumnja, iz ruke pokušao istrgnuti mobitel odgurnuvši je. Takvo okrivljenikovo postupanje izazvalo je kod njegove supruge osjećaj straha i ugroženosti za njen život, kao i za život članova njene obitelji. Nakon ispitivanja okrivljenika, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je donijelo rješenje kojim je okrivljeniku naložilo mjere opreza zabrane približavanja žrtvi i zabranu uspostavljanja i održavanja veze sa žrtvom (članak 98. stavak 2. toč. 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku), te mjeru opreza udaljenje iz doma u kojem stanuje zajedno sa suprugom (članak 98. stavak 2. točka 10. Zakona o kaznenom postupku)', navodi Općinsko državno odvjetništvo u priopćenju.