ZA SRPSKE MEDIJE

Zlatko Dalić o ovakvom scenariju ne želi ni čuti; rekao je što zaista misli o reprezentaciji Srbije i izborniku Stojkoviću te zašto ne želi da Hrvatska igra protiv njih!

14.10.2021 u 12:28

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija u Osijeku odigrala protiv Slovačke 2:2 svima je postalo jasno da se direktan odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru – zakomplicirao

S dva izgubljena boda protiv Slovačke hrvatska nogometna reprezentacija i izbornik Zlatko Dalić našli su se u situaciji da samo domaća pobjeda protiv Rusije, koja trenutačno bježi dva boda, donosi Vatrenima odlazak u Katar.

>> [FOTO] Šok u Osijeku; veliki kiks Hrvatske koja je protiv Slovačke odigrala 'samo' 2:2 i zakomplicirala si borbu za plasman na SP 2022. godine

Dakle nije nemoguće da Hrvatska još jednom završi u dodatnim kvalifikacijama za SP, a jedan od mogućih protivnika je motivirana Srbija s Draganom Stojkovićem Piksijem na klupi. Ali da bi se taj susret i dogodio, puno se toga mora poklopiti.

Stoga je bilo zanimljivo pročitati što hrvatski izbornik Zlatko Dalić o tom potencijalnom dvoboju kaže za srpski Informer.

'Ajde prvo da razmišljamo kako da direktno odemo. Nas čeka meč s Maltom u gostima, pa s Rusijom kod kuće i s dvije pobjede plasirat ćemo se izravno na Mundijal. Srbija može pobijediti Portugal u Lisabonu i ja im to iskreno želim. Nije nemoguće. Ako bismo se ipak našli u baražu, onda ne bih volio da se sretnu Hrvatska i Srbija', kazao je Dalić za Informer, dodavši da jako cijeni momčad Dragana Stojkovića i kako je svjestan da bi u slučaju da igraju protiv Srbije to bilo teško:

  • +56
Hrvatska - Slovačka, nogomet, kvalifikacije za SP 2022., 11.10.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Da ne ulazimo u detalje, ali zbog povijesti odnosa naše dvije zemlje, uvijek je prisutan dodatni naboj. Mi smo sportaši i zanima nas samo sportska strana, a strogo nogometno gledano, bilo bi teško boriti se sa Srbijom na terenu', dodao je Dalić.

Očekivano, u superlativima je govorio o kvaliteti srpske reprezentacije:

'Imate odlične igrače koji igraju u sjajnim klubovima. Mnogo ih je iz samog vrha svjetskog nogometa i ne bi nam bilo lako pobijediti u tom ogledu. Dodatne kvalifikacije su komplicirane, sve se ugura u te dvije utakmice i zato je ogroman pritisak… Pratim Srbiju, baš sam gledao utakmicu protiv Azerbajdžana i sviđa mi se kako izgledate. Bili ste dosta dominantni u odnosu na suparnike. Vaša kvaliteta nikad nije bila sporna, a sad je s Piksijem sve došlo na svoje. Vjerujem da nisam jedini koji bi rado izbjegao Srbiju', iskren je bio Dalić te je u razgovoru spomenuo i koji mu se srpski nogometaši sviđaju i zašto.