dvije opcije

Ivan Perišić ovakav potez čelnika milanskog Intera sigurno nije očekivao; ako na to ne pristane mora napustiti klub!

14.10.2021 u 10:56

Bionic
Reading

Ivan Perišić, hrvatski reprezentativac u dresu milanskog Intera, na korak je do odlaska iz moćnog talijanskog kluba

Razlog je vrlo jednostavan. Naime, čelnici Intera zbog krize u kojoj je klub ponudili su Ivanu Perišiću – kojem u ljeto 2022. ističe ugovor - novi ugovor s puno manjom plaćom, a ako ga ne prihvati morat će potražiti novi klub. Takav potez Perišić sigurno nije očekivao i pred važnom je odlukom.

Prema pisanju talijanskim medija Perišić trenutačno ima plaću od pet milijuna eura po sezoni, a čelnici Intera – kako piše La Gazzetta dello Sport – mogu mu ponuditi maksimalno tri milijuna eura po sezoni.

Obzirom da je Perišić član Intera od 2015. godine i postao je miljenik navijača (jednu sezonu proveo je u minhenskom Bayernu na posudbi, op.a.), neće mu biti lako donijeti odluku.

No, s druge strane jasno je kako mu slične financijske uvjete može ponuditi velik broj europskih klubova, a među njima je i AC Milan u kojeg ga silno žele. A za njega itekako lobira suigrač iz reprezentacije Ante Rebić s kojim se sjajno slaže na terenu.

Dodajmo tome kako Perišić ima 32 godine, a obzirom na to da jako pazi svoje tijelo i uvijek je vrhunski fizički spreman, sigurno ispred sebe ima još 3,4 vrhunske sezone.

No, pitanje je hoće li to biti u Interu kod trenera Simonea Inzaghija kod kojeg zasad, za Perišića i njegovu prirodnu poziciju krilnog napadača, nema mjesta.

Dodajmo kako je Perišić ove sezone u šest nastupa za Inter u Serie A ima učinak od jednog gola i jedne asistencije. A svi znaju da može puno bolje tako da sve vodi ka tome da će uskoro morati potražiti novi klub. Ima dva jako dobra razloga za to.

  • +4
Sassuolo - Inter, Serie A, sezona 2021/22 Izvor: EPA / Autor: SERENA CAMPANINI