Čolak briljira

Izbornik Dalić na ovo nikako ne može ostati ravnodušan; Hrvat u kojeg su mnogi sumnjali neviđenom lakoćom zabio hat-trick i poslao jasnu poruku

14.10.2021 u 08:28

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Antonio-Mirko Čolak, bivši napadač Rijeke, odigrao je još jednu vrlo zapaženu utakmicu u dresu Malmöa, aktualnog švedskog prvaka

U ogledu 2. kola švedskog Kupa Malmö je bio uvjerljiv te je s 5:1 pobijedio Onsalu, a najbolji igrač na terenu bio je hrvatski napadač Antonio-Mirko Čolak. U 9. i 19. minuti je postigao prva dva pogotka, dok je u 67. zaključio niz golova svoje momčadi te je postavio konačnih 5:1.

Podsjetimo i kako je Čolak - u kojeg su mnogi sumnjali kada je stigao u Rijeku - zapažen od samog početka švedske Allsvenskan lige. Trenutačno je na deset ligaških golova te se nalazi na četvrtom mjestu ljestvice strijelaca, dok je njegov Malmö treći na ljestvici i ima tri boda manje od vodećeg dvojca (Djurgarden i AIK Stockholm).

Na ovu vijest nikako ne može ostati ravnodušan niti hrvatski izbornik Zlatko Dalić koji je u zadnje vrijeme - u kvalifikacijama za SP u nogometu 2022. - imao dosta problema s napadačima. Što zbog ozljeda, discipline ili pada forme pa stoga životna forma u kojoj je trenutačno Čolak sugerira da bi mogao dobiti šansu u sljedećem ciklusu.

Što vi mislte o Čolaku pitamo vas u našoj anketi: