san mu i ne dolazi na oči

Zlatko Dalić još nikad nije ovako komplimentirao jednom igraču: Tek sad smo sami sebi napravili problem

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 10.12.2022 23:07
  • Objavljeno 10.12.2022 u 23:07
Bionic
Reading

Nakon pobjede nad Brazilom i plasmana u polufinale SP-a, izbornik Zlatku Daliću san baš i nije išao na oči. Naravno, takav rezultat ogromna je stvar, bez obzira na to što je još i veći doživio prije četiri godine u Rusiji. A osim što mu sreća nije dala 'mira', već je počeo razmišljati i kako nadmudriti Argentinu u utorak

'Nisam mogao spavati baš cijelu noć od adrenalina i svega što se događalo. Lijepo je doći među četiri na svijetu te to ponoviti nakon četiri godine. Mislim da s pravom možemo biti veseli i sretni, ali i odmah krenuti s pripremama za Argentinu', rekao je Zlatko Dalić u razgovoru s Markom Šapitom za HTV.

Postavlja se jedno pitanje nakon novog podviga i preokreta Vatrenih - Kako?

'Kako? Sve kao i dosad. Polako, smireno i skromno. Apsolvirali smo Brazil i spremamo Argentinu. Moramo biti mirni, ne smijemo se sad previše veseliti i upasti u neku euforiju, to stalno ponavljam jer tak sad nismo nigdje. Ni tamo, ni vamo. Da smo ispali među osam, to bi preboljeli, ili u grupi, ali tek sad smo sami sebi napravili problem. Nismo ni tamo ni vamo. Moramo se smiriti i pripremiti, znam da oni nas čekaju od prošlog SP-a, ali ne smijemo pokleknuti. Mislim da smo i mentalno spremni za najveće domete. Možda nismo očekivali da ćemo to tako uspjeti sve skupa posložiti i izgurati i idemo korak po korak'.

Na ovom prvenstvu među strijelce su se upisivali naši napadači iz SuperSport HNL-a, Marko Livaja i Bruno Petković.

'Neka daju golove, zato su i tu, dio hrvatske reprezentacije. Bitno da imamo širinu, da svaki koji uđe nešto više donese. To je jedna pohvala za reprezentaciju. Imamo tu širinu. U petak smo Brazil sa sjajnom taktičkom predstavom razbili, umrtvili smo ih i čuvali posjed lopte. U tom posjedu nismo uvijek tražili put prema naprijed, već da ih umirimo i sačuvamo loptu'.

Fantastičnu utakmicu protiv Brazila odigrali su Dominik Livaković i Josip Juranović.

'Ne volim govoriti o pojedincima, ali Dominik nas je stvarno izvukao u nekim situacijama, sjajno je jučer reagirao u šansama Brazilaca koje su nastale njihovom individualnom klasom. Jura je po meni bio igrač utakmice i uništio je Viniciusa u svakom smislu. Ono što je odigrao, mislim da će rijetko koji desni bek ponoviti na ovom SP-u'.

U utorak slijedi polufinale s Argentincima.

'Moramo se početi pripremati za Argentinu i kako igrati. Imat će veliki motiv i podršku s tribina, ali mi imamo veliki motiv, ulazak u finale. Mislim da je sjajno što jedna mala Hrvatska ide dva puta u polufinale na svjetskim prvenstvima u četiri godine. Ne znam je li to ikad ikome uspjelo. Tu smo da pišemo povijest. Dečki se biti spremni, nadam se da ćemo upasti u euforiju, da ćemo biti mirni i staloženi i onda je sve moguće', zaključio je Dalić.

  • +41
SP Katar: Hrvatska - Brazil Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal