ostajemo bez izbornika?

Zlatko Dalić je dobio nevjerojatnu ponudu iz Kine; mogao bi postati jedan od najplaćenijih trenera na svijetu

19.03.2019 u 10:28

Bionic
Reading

Osvajanje drugog mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji najbolja je 'reklama' za hrvatskog izbornika Zlatka Dalića. Nije Dalić skrivao kako mu cijelo vrijeme stižu brutalne ponude iz cijelog svijeta, Arapi i Kinezi su najuporniji. No, on je - barem do sada - ostao vezan uz reprezentaciju

Može li se status Zlatka Dalića kao izbornika hrvatske reprezentacije promijeniti preko noći? Hm, nikad ne reci - nikad. Jer, koliko god Dalić tvrdio da ga zanima samo naša reprezentacija, činjenica je da je teško ostati miran kad ti stigne ponuda kakvu je naš izbornik navodno dobio prije nekoliko dana.

Dakle, kineski prvoligaš Dalian Yifang ponudio je, donose Sportske novosti, Zlatku Daliću trogodišnji ugovor vrijedan 'okruglo' 30 milijuna eura! Da, dobro ste pročitali - 10 milijuna eura. Godišnje!

Usporedbe radi, Dalić bi, ako prihvati ponudu iz Kine, zarađivao više nego Jürgen Klopp u Liverpoolu, te samo dva milijuna eura manje od Zinedinea Zidanea u Realu!

Dalian Yifang je nedavno od Napolija kupio slovačkog reprezentativca Mareka Hamšika, a od prošle sezone u njihovim je redovima i belgijski reprezentativac, bivši veznjak madridskog Atletica Yannick Carrasco. Ambicije čelnika kluba su velike, no u novu su sezonu krenuli s dva remija te se treneru, južnokorejskom stručnjaku Choi Kang-Heeu mjesto opasno trese.

'Ponuda ima, to je i logično za drugog trenera svijeta', priznao je svojedobno Zlatko Dalić koji je nakon uspjeha u Rusiji razmišljao hoće li ostati na izborničkoj poziciji. Na kraju je ipak potpisao novi ugovor s HNS-om prema kojem zarađuje oko milijun eura na godinu. U isto je vrijeme Dalić priznao kako mu novac nije prioritet.

  • +8
Zlatko Dalić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Sličnu je ponudu iz Kine - 10 milijuna eura po sezoni - imao na stolu još u listopadu prošle godine, ali ju je - odbio!

'Ne trčim za novcem, dosta mi je. Zaradio sam dovoljno... Sedam godina sam bio vani, bez Božića, bez Nove godine, bez ljeta, bez mora… Bez ičega. Meni je toga dosta. Osjećaji kažu da treba uživati u ovim lijepim trenucima. Nije sve u novcu, ne trčim za njima, želim provoditi više vremena s obitelji, s prijateljima, želim uživati u Hrvatskoj. Ako svi odemo iz Hrvatske, tko će tu ostati?', ponovio je Zlatko Dalić početkom ove godine i otklonio sva nagađanja da bi mogao otići.

No, 10 milijuna eura na godinu... Ponuda je to o kojoj se mora razmisliti...

  • +37
Hrvatska - Španjolska, Liga nacija, nogomet, 15.11.2018. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL