'epidemija' ozljeda

Zlatko Dalić u novim problemima; uoči Azerbajdžana i Mađarske ostao je bez još jednog standardnog reprezentativca

18.03.2019 u 06:09

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se danas u Zagrebu i započinje pripreme za prve dvije utakmice kvalifikacija za plasman na Euro 2020. godine. Prvu utakmicu Hrvatska igra na Maksimiru u četvrtak 21. ožujka protiv Azerbajdžana, a potom u nedjelju 24. ožujka gostujemo kod Mađarske

Izbornik Zlatko Dalić uoči početka kvalifikacija za Euro 2020. ne spava mirno. Problemi s kojima se suočava u pokušaju sastavljanja momčadi, bez obzira na to što nas na startu čekaju dva nešto slabija protivnika, jednostavno su nevjerojatni.

Još su ranije zbog ozljeda/bolesti i operacija otpali Šime Vrsaljko, Josip Pivarić, Marko Pjaca i Ivan Strinić, Dejan Lovren protiv Azerbajdžana ne može igrati zbog kartona, a u međuvremenu su se ozlijedili Matej Mitrović i Ante Rebić.

Tračak optimizma daje podatak kako je Rebić odigrao petnaestak minuta za Eintracht u nedjelju i trebao bi biti spreman, no iz Njemačke su u istom danu izborniku stigle i loše vijesti. Ionako desetkovanu obrambenu liniju dodatno je 'osakatila' ozljeda Tina Jedvaja!

  • +37
Liga nacija, Engleska - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Mike Egerton/Press Association/PIXSELL

U trenutnom omjeru snaga u reprezentaciji Jedvaj bi sigurno bio u prvih 11 na obje utakmice, ali... Na prvenstvenoj utakmici Bayera i Hannovera, koja je igrana po snijegu, Jedvaj je proklizao u jednom startu i došlo je do ozljede mišića. Nadao se da će ipak ozljedu sanirati, ali testovi pokazuju kako ne ide na bolje.

Dalić je Tina Jedvaja vidio i na poziciji stopera i na mjestu beka, no sad i za njega mora tražiti zamjenu iako će se Tin odazvati pozivu kako bi liječnici naše reprezentacije dodatno procijenili njegovo stanje.

  • +37
Hrvatska - Španjolska, Liga nacija, nogomet, 15.11.2018. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

U ovom trenutku Zlatko Dalić i njegov stručni stožer na 'sto su muka'. U obrambenoj su liniji sigurni Domagoj Vida i Duje Ćaleta-Car, a pitanje je s kojim će se igračima Dalić 'krpati' za Azerbajdžan. Poziv je dobio Karlo Bartolec, a tu su i Hrvoje Milić, Borna Barišić, Marin Leovac i Josip Brekalo koji može 'uskočiti' na poziciju desnog beka iako je u stvari - krilo.

U ovom trenutku se čini kako će za 'sklapanje' obrambene linije trebati dosta 'kemijanja'...