neočekivani poraz

Zlatko Dalić bio je brutalno iskren: Dugo nismo bili ovako loši, zasluženo smo izgubili

12.10.2023 u 23:33

Bionic
Reading

Moramo se preispitati za dalje, malo smo i zabrinuti nakon ove predstave, rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić nakon poraza hrvatskih nogometaša od Turske 1:0 u Osijeku u kvalifikacijama za EURO 2024.

'Loša utakmica s naše strane', započeo je izbornik Zlatko Dalić nakon poraza od Turske 1:0 u Osijeku. Bio je razočaran, logično, 'vatreni' su bili blijedi i bezidejni, Turci su ih 'ugasili' na Opus Areni.

'Dugo nismo ovako loše izgledali. Nismo bili agresivni, griješili smo... Nije bilo dobro, pogotovo u prvom poluvremenu. Nije bilo one naše agresivnosti i pasa. Sve je išlo u krivom smjeru. Radili smo puno pogrešaka u veznom redu i obrani. Bili smo nesigurni i stvarno ne znam kada smo ovako loše odigrali', analizirao je Dalić pa dodao:

'Suparnik je bio agresivniji od nas, a naša je postavka bila loša. Stajali smo preširoko na terenu. U drugom poluvremenu smo se malo podigli, ali bilo je kasno. Nismo ništa drugo zaslužili nego poraz.'

  • +64
Hrvatska - Turska, kvalifikacije za Euro 2024. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Osvrnuo se izbornik Zlatko Dalić pogrešku našeg golmana Dominika Livakovića kod jedinog gola na susretu.

'Takva se pogreška dogodi, ali Livaković nas je prije spasio u nekoliko situacija. Gol je visio u zraku jer smo bili loši. Ne, nije bilo lošeg pojedinca, cijela momčad je bila loša. Wales? Malo smo zabrinuti, priznajem. Moramo vidjeti kakva je situacija s ozlijeđenim igračima, evo, s Petkovićem smo riskirali i sva sreća da se ništa nije dogodilo. Vidjet ćemo u idućim danima kako ćemo i što ćemo', kazao je Zlatko Dalić i dodao:

'Još smo u igri za prvo mjesto. Danas smo bili loši, moramo se pitati zašto... Moramo se sabrati nakon ovog svega pa ćemo vidjeti...'

Koliko su izostanci Ivana Perišića i Andreja Kramarića 'zaslužni' za ovaj poraz?

'Bilo bi glupo vaditi se na to. Nije ih bilo, moramo se okrenuti onome što imamo i dati maksimum. Jednostavno smo bili jako loši. Oni bi bljesnuli u ovakvim utakmicama i zabili gol, danas ih nije bilo, ali ne vadimo se na to. Moramo vidjeti gdje smo i što smo. Oni će otići jednog dana i moramo se osloniti na ovo što imamo', pričao je Dalić te nastavio:

'Bilo je puno nepotrebnih grešaka i prekratkih paseva i onda se uvuče nesigurnost. Barišić je trebao ići više iza Brekala i tu je falilo centaršuteva i onda klasični centarfor nema onoga od čega on živi. Kvalitetnija rješenja trenutačno nemamo. Nekad smo uspijevali, danas nije išlo. Nešto smo pred kraj igrali, napamet kad je Beljo ušao, ali to je bilo premalo...', zaključio je izbornik.

>> više statistike potražite OVDJE

Standings provided by Sofascore